Επέτειος

Και να που μπαίνει ο Μάρτης.

Ο μήνας των γιορτών, των επετείων ο πρώτος μήνας της Άνοιξης της ευωδίας και της αλλαγής. Η επέτειος της παλιγγενεσίας του Ελληνικού Έθνους, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και φυσικά η επέτειος της αναγέννησης του Κυπριακού Οικονομικού κράτους.

Η επέτειος της νέας εποχής της τσέπης μας. Δεύτερη επέτειος.

Δυο χρόνια γεμάτα ανατροπές μειώσεις μισθών, κοινωνικά παντοπωλεία, συναυλίες αλληλεγγύης, «δήθεν στροφής» προς τον συνάνθρωπο μας, λιγότερα ταξίδια, λιγότερα ψώνια, κανένα νέο δάνειο αλλά χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα.

Δυο χρόνια με πάμπολλες νέες λέξεις στο λεξιλόγιο μας αλλά κυρίως γιούρογκρουπ, εκταμίευση πρώτης δεύτερης κλπ δόσης, τρόικα, αναδιάρθρωση, άτακτη χρεωκοπία, αποκρατικοποιήσεις.

Δυο χρόνια συνεχούς αλληλοφαγώματος μεταξύ των διαφόρων κομματικών παρατάξεων, για χιλιάδες θέματα που αφορούν την περσινή σχεδόν χρεωκοπία μας. Δυο χρόνια να ακούμε από τη μια ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ για να σωθούμε και από την άλλη ότι το ευρώ μας έσωσε από την άτακτη χρεωκοπία.

Εφτακόσιες τριάντα μέρες να ακούμε ότι τα χειρότερα έρχονται και δεν ξέρουμε ποια είναι αυτά τα ανήκουστα χειρότερα και όσο το ακούμε να λέμε πρέπει να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι… μα δεν χρειάζεται το παντελόνι ήδη άρχισε προ πολλού να μας πέφτει.

Δυο χρόνια ζητούμε να βρεθούν οι ένοχοι και να πληρώσουν για την κατάσταση που έφεραν τον τόπο και εμάς μαζί χωρίς όμως να έχουν αντίκρισμα τα ζητούμενα μας.

Τούτο είναι το χάος στο οποίο ζούμε και αναπνέουμε εδώ και δυο χρόνια.

Δυο χρόνια γεμάτα γεμάτα εκπλήξεις που δεν τα εκμεταλλευτήκαμε για να αλλάξουμε.

Πέρασαν πολύ αργά, εμείς όμως γρήγορα βρήκαμε τον παλιό καλό μας εγωιστή εαυτό και έτσι μάλλον θα την γιορτάζουμε τούτην την επέτειο για πολλά χρόνια ακόμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media