Η άλλη πλευρά είναι πάντα λάθος

Κατ’ ακρίβεια σε αυτή την ηλικία που βρίσκομαι δεν έπρεπε να εκπλήττομαι με ανθρώπινες συμπεριφορές και παράλογες για μένα αντιλήψεις και έργα. Έλα όμως που δεν είμαι ρομπότ, αναπνέω, σκέφτομαι, έχω άποψη (την οποία θέλω να είναι κριτική και ευέλικτη) και έχω και ευαισθησίες οπότε και δεν μπορώ να μην σοκάρομαι.

Έκανα πολλές συζητήσεις με τον εαυτό μου και ακόμα κάνω, με στόχο να κτίσω πάνω στο θέμα ανοχή, αντικειμενικότητα, διαλλακτικότητα. Αλλιώς όμως τα φαντάζομαι (την ανοχή, την αντικειμενικότητα, την διαλλακτικότητα) ότι θα πορεύονται παράλληλα με την ζωή μου κι αλλιώς μου βγαίνουν στην πορεία. Θέλω να πιστεύω ότι ανοίγοντας το μυαλό το δικό μου σε αυτά τα θέματα δημιουργώ τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δικαιολογώ καταστάσεις και τους γύρω μου.

Όμως μακράν απέχει από την πραγματικότητα. Εγώ ανοίγω το δικό μου το μυαλό όμως οι άλλοι όχι και αυτό γιατί η δύναμη που έχουν λόγω θέσης (έστω κι αν έχει σάπια υπόβαθρα). Άνθρωποι με διπλώματα και κόντρα διπλώματα να ενεργούν ακαταλαβίστικα, παιδιάστικα, ανώριμα, ηλίθια. Ξέρω νομίζω όμως γιατί. Χρησιμοποιούν την επαγγελματική θέση που βρίσκονται για να δείξουν και να ασκήσουν την δύναμη τους χωρίς να κάνουν προσπάθεια να δουν λίγο την άλλη πλευρά. Και με το πρόσχημα της δήθεν έγνοιας προς τον συνάνθρωπο, πίσω από την μάσκα της φιλανθρωπίας καταλήγουν να υποτιμούν και να ποδοπατούν συνειδήσεις και αρετές που ούτε σε άλλη ζωή θα τα αποκτήσουν.

Δεν θέλω να μιλώ με ασάφειες ούτε να γράφω για αναλύσεις διαφόρων χαρακτήρων μέσα στην κοινωνία με κουράζει. Με κουράζει όμως και να βλέπω τέτοια φαινόμενα όπως αυτό που περιέγραψα να μας δυναστεύουν και να καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η στάση αυτή του μουλαρώματος είναι αυτή που δεν μας παίρνει μπροστά σαν κοινωνία. Βλέπουμε μόνο την δική μας πλευρά και το κάνουμε παντιέρα που μας οδηγεί σε λάθος δρόμους.  


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media