Απύθμενο κενό

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και πιάσαμε πάτο. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και θα πέσουν πολλά κεφάλια. Το φαγοπότι των εκατομμυρίων έχει τελειώσει και σύντομα αρχίζουν να τρίζουν καρέκλες. ‘Εχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου, οι αλλαγές είναι αναγκαίες για να πάει ο τόπος μπροστά. Η σήψη και η διαφθορά μυρίζουν από παντού.

Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στην δημόσια υπηρεσία του τόπου, να μπεί το μαχαίρι βαθιά μέσα στο κόκκαλο για ένα πιο σίγουρο μέλλον. Δεσμεύεται ο πρόεδρος, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές μισθών. Οι δανειστές μας ζητάνε εδώ και τώρα αλλαγές στην νομοθεσία για την αφερεγγύοτητα. Η πρώτη κατοικία δεν εξασφαλίζεται. Το κέντρο δεν συμφωνεί με τις ενέργειες της κυβέρνησης και ασκεί κατά μέτωπο επίθεση. Πάμε πίσω στη λίρα, κι ας χρεοκοπήσει η χώρα. Η αντιπολίτευση τώρα μιλά ότι οι δηλώσεις περί εξόδου από το μνημόνιο είναι ένα ανέκδοτο. Πρόεδρε, βυθιζόμαστε!

Η κατάσταση στην Κεντρική Τράπεζα και όχι μόνο, έφτασε στο απροχώρητο. Αρχίζει η διερεύνηση της δωροδικίας του πολιτικού. Τριάντα βουλευτές με κόκκινα δάνεια. Ο Υπέξ μας δεν κατάλαβε ακόμα τί ζητά η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτοδιάλυση της βουλής και εκλογές τώρα. Την Τρίτη εκ νέου το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ρίχνει ανήσυχα βλέμματα στην Κύπρο. Η τουρκική NAVTEX δεν θα ανανεωθεί, ανοίγει ο δρόμος για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ποιο είναι ψέμα ποιο είναι αλήθεια; Κλισέ που μόνο νέα δεν είναι. Ήχοι που σε απασχολούν στον ξύπνιο σου μα γίνονται εφιάλτης όταν κοιμάσαι. Φτάνει! Πως μπορεί να τα ανεχόμαστε παθητικά χωρίς να μετακινούμαστε ούτε ένα χιλιοστό από την αδράνεια μας που σαν ναρκωτικό μας βυθίζει μέσα στην παραίσθηση και δεν μπορούμε πλέον να δούμε μπροστά. Πέφτουμε σε ένα απύθμενο κενό. Πού σταματάμε; Αν τελειώσει το κακό δεν θα είμαστε οι ίδιοι.

Άραγε θα παίξουμε σε ένα Remake του σήμερα μετά από 20 χρόνια;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media