Μην πυροβολείτε...

Εχουμε μάθει μόνο να παραπονιόμαστε. Έχουμε μάθει μόνο να κριτικάρουμε. Έχουμε μάθει μόνο να καταδικάζουμε. Έχουμε μάθει μόνο να ζητάμε. Έχουμε μάθει μόνο να παίρνουμε. Σχεδόν όλοι μας έχουμε αυτή την πόλη στην άκρη της σκανδάλης κι έτσι ετοιμοπόλεμοι είμαστε έτοιμοι να την πυροβολήσουμε χωρίς καθόλου τύψεις μόνο με το άλλοθι ότι όλοι οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι για αυτή αλλά όχι εμείς.

Η αλλαγή της εποχής (εννοώ της κλιματολογικής) στην πιο όμορφη πόλη του κόσμου (δεν είναι υπερβολή, έτσι νιώθω κι έτσι θα έπρεπε να νιώθουμε όλοι όσοι ζούμε σε αυτή την πόλη) την Λεμεσό είναι φανερή και η ατμόσφαιρα έχει κάτι τομαγικό... μπαίνει το καλοκαίρι η διάθεση χρωματίζεται, τα κοντομάνικα και τα κοντοπαντέλονα έχουν ήδη βγει περίπατο, τα καντούνια της. ΝΑΙ ακόμα μυρίζουν αγιόκλημα... και οι βόλτες στον παραλιακό πεζόδρομο είναι ότι πιο καλύτερο έχει να μας δώσει αυτή η πόλη (Έχετε καταλάβει πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε ένα τόσο μαγευτικό παραλιακό μέτωπο και ένα άλλο τόσο χορταστικό σε μήκος πεζόδρομο; Μας ζηλεύουν πάρα πολλοί για αυτό το ξέρετε;)

Ας μην παραπονιόμαστε, καλύτερα ας μην ρίξουμε το άδειο κουτί απ’ τα τσιγάρα στο δρόμο... για να μη εισηγηθώ να κόψουμε το τσιγάρο.

Ας μην κριτικάρουμε... καλύτερα ας κάνουμε αυτοκριτική για το τι έχουμε εμείς δώσει για αυτή την πόλη, όχι μόνο τι έχει δώσει σε μας αυτή.

Ας μην καταδικάσουμε κάποιον ή κάτι και αυτή την φορά, καλύτερα ας σηκώσουμε ένα άδειο κουτί της μπίρας ενώ κάνουμε τον περίπατο μας στον παραλιακό πεζόδρομο.

Ας μην ζητήσουμε να πάρουμε αυτή την φορά κάτι, καλύτερα ας κοιτάξουμε απλά να δώσουμε... την ευαισθησία μας.

Εμείς τι έχουμε δώσει άραγε για αυτή την πόλη;

Μπορούμε όλοι να δώσουμε χωρίς να μας κοστίσει (μιας και υπάρχει και η οικονομική κρίση ας μην το παρατραβήξω και ζητήσω να κάνουμε όλοι χρηματικές δωρεές στο Δήμο μας) Ας βοηθήσουμε να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή! Τίποτε άλλο. (προς το παρόν)

Ο Χρίστος Δημητρίου υπηρετεί το χώρο της επικοινωνίας και διαφήμισης τα τελευταία 22 χρόνια. Για σχόλια στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media