Δικαίωση χωρίς αντίκρισμα

Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό και αλαζονικό αλλά η ακραία συμπεριφορά και οι ακραίες θέσεις δεν αντιμετωπίζονται μ ευγένεια και γλυκόλογα αλλά με αλήθειες, με όσο πικρό κι αν είναι για κάποιους το περιεχόμενο.

Το καταγραμμένο ηλεκτρονικά, μέσω αυτής της στήλης, «γράψιμο μας» μπορεί να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει για όσα παράλογα παιχνίδια παίχτηκαν στο λιανικό εμπόριο…

Πριν το μεγάλο κακό που χάθηκαν σε μια νύκτα 150εκ. από την γνωστή τράπεζα και άλλα 150εκ. από λιανέμπορους λόγω κατάρρευσης της τότε παντοδύναμης αλυσίδας υπεραγορών, εμείς είχαμε προειδοποιήσει δημόσια και γραπτώς, ότι πάμε για οικονομικό τσουνάμι και σε κτύπημα τύπου χρηματιστηρίου. Κανένας δεν άκουε, τελικά όμως εμείς δικαιωθήκαμε.

Όταν εμείς γράφαμε και προειδοποιούσαμε ότι ένα υπερμεγέθη Mall στην Πάφο θα έκλεινε όλο το υπόλοιπο εμπορικό κόσμο της πόλης, μας επιτέθηκαν ότι είμαστε εναντίον της ανάπτυξης. Τώρα, βέβαια, πάλι εμείς δικαιωθήκαμε γιατί η πόλη γέμισε με άδεια καταστήματα και τώρα ψάχνουν για λύσεις που βέβαια ούτε υπάρχουν ούτε πρόκειται να βρεθούν.

Την ίδια σκέψη και προειδοποίηση εκφράσαμε και για το εμπορικό κέντρο της πόλης μας. Ότι δηλαδή, είναι πολύ μεγάλο για το μέγεθος της Λεμεσού. Σε δυο μήνες τέλειωσαν ταυτόχρονα η μαρίνα, το παλιό λιμάνι και η επίχωση και θα υπάρξει αμέσως μετακίνηση των καταναλωτών και προπαντός των θαμώνων της εστίασης που θα επιλέξουν την θέα του απέραντου γαλάζιου. Την ίδια ώρα θα κτυπηθούν άλλες περιοχές αλλά προπαντός το εμπορικό κέντρο της πόλης που θα αντιμετωπίσει τρομακτικές δυσκολίες. Πάλι θα δικαιωθούμε δηλαδή.

Τελευταίο αφήσαμε το θέμα του ωραρίου των καταστημάτων που ο αθέμιτος ανταγωνισμός της Κυριακής, σπρώχνει και άλλα καταστήματα στην χρεοκοπία. Η αφελής προσέγγιση της Υπουργού ότι είναι δυνατόν κάποιοι να χρεοκοπούν επειδή κάποιοι ανοίγουν τις Κυριακές, εμείς της απαντούμε ότι, όταν λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης χιλιάδες καταστήματα κινούνται σε οριακά επίπεδα λειτουργίας, είναι αναπόφευκτο η χρεωκοπία όταν έρχεται καπάκι ένας έντονος αθέμιτος ανταγωνισμός κάθε Κυριακή.

Και εδώ θα δικαιωθούμε όπως και στα υπόλοιπα τρία σημεία αλλά και τι μ’ αυτό; Εδώ που καταντήσαμε, τα κόμματα είναι πλέον θεατές στο λιανικό εμπόριο και οι πολίτες «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media