Η κρίση θέλει Λεμεσό…!!!

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα ότι περίοπτη θέση στα πολλά προβλήματα που έχουμε δυστυχώς «βουνό» μπροστά μας, εξακολουθεί να είναι η κάκιστη ψυχολογία του κόσμου μας που σίγουρα αδυνατίζει τη διάθεση μας να αντιμετωπίσουμε την άλρως δύσκολη κατάσταση που, όπως αποδεικνύεται καθημερινώς και εντονώτερα, οφείλεται στην «χρεοκοπημένη πυραμίδα» όπου επενδύσαμε εδώ και χρόνια σαν κράτος και σαν λαός.

Οφείλεται επίσης στα διάφορα «λαμόγια» που εκμεταλλεύτηκαν τις θέσεις κλειδιά που κατείχαν αλλά κυρίως οφείλεται στην «οικονομική επίθεση» που δεχτήκαμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Η κακή ψυχολογία που υπάρχει στην Κύπρο και είναι σε σημείο βάσης, δηλαδή 5 από 10, στην Λεμεσό η εικόνα δείχνει να είναι διαφορετική. Η ψυχολογία σταδιακά αλλά σταθερά αλλάζει και νιώθουμε ότι ίσως να είμαστε η πόλη με την μεγαλύτερη αισιοδοξία και σίγουρα η πόλη με την μεγαλύτερη προοπτική.

Η μαρίνα, το ψαρολίμανο (παλιό λιμάνι), η προκυμαία (επίχωση), η δημιουργία πράσινης παραλίας (κομμάτι της Ακτής Ολυμπίων), ο επανασχεδιασμός της Δημοτικής Αγοράς (παντοπουλείο), η τρομαχτική άνοδος του κέντρου τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύκτα (μεγάλη πληρότητα εμπορικών καταστημάτων Ανεξαρτησίας μετά από πέντε χρόνια), πλατεία Σαριπόλου και Κάστρου, η επαναλειτουργία των καφετεριών του ΓΣΟ, είναι έργα και κινήσεις που ανοίγουν παράθυρο αισιοδοξίας στον κόσμο της πόλης αλλά προπαντός, δίνουν μια άλλη διάσταση στην Λεμεσό που μόνο ενθουσιασμό και χαμόγελο (επιτέλους) μπορεί να επιφέρει.

Βέβαια το πλέον σημαντικό είναι ότι όλα αυτά θα φέρουν πραγματικές θέσεις εργασίας και όχι χάρτινες και άνευ αποδείξεων, όπως αυτές που παρουσιάζει η Υπουργός Εργασίας, όπου με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 10.30-19.30, 9 ώρες) εργοδοτήθηκαν –λέει- 5000 άτομα!!!

Αυτές είναι κινήσεις και δηλώσεις άνευ αντικειμένου γιατί ο κόσμος μας βαρέθηκε το πολιτικό δούλεμα και τα δεκανίκια σε 4,5 μεγαλέμπορους με μεροληπτικές πολιτικές. Θέλει πλέον πραγματικά και χειροπιαστά γεγονότα. Αυτά τα χειροπιαστά γεγονότα, για την ώρα, μόνο η πόλη μας τα διαθέτει.
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media