Αλήθειες και πραγματικότητες για την εργάσιμη Κυριακή

Ξαναδώσαμε κοινωνικές εξετάσεις και αποτύχαμε για μια ακόμα φορά. Αυτές τις μέρες που η χώρα μας γονατίζει, η ανεργία καλπάζει, γονείς σταματούν τα παιδιά τους από τις σπουδές τους, καταστήματα κλείνουν, κόσμος χρεοκοπεί, κάποιοι ιδιοκτήτες υπεραγορών ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΟΟΡΙΟΥ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.

Θέλουν να εξαφανίσουν από τον χάρτη φούρνους, περίπτερα αλλά και όποιο κατάστημα είναι στο διάβα τους.

Καταχωρούν διαφημίσεις και δηλώνουν αστείες δικαιολογίες λες και όλοι οι υπόλοιποι τρώμε κουτόχορτο. Λες και δεν γνωρίζουμε όλοι ότι είμαστε μια μικρή αγορά και ότι δεν είμαστε ούτε Λονδίνο ούτε Παρίσι ούτε καν Αθήνα. Διαφημίζουν ότι προσέλαβαν λόγω των 8 ωρών της Κυριακής (10.30 – 19.30), 6000 ανθρώπους. Εμείς ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι αν αποδειχθεί ότι προσλήφθηκαν 6000 άτομα, τότε ναι, να παραμείνει η Κυριακή σαν εργάσιμη μέρα!

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, απλά η Κυριακή είναι το «όπλο» που θα εξαφανίσει επιχειρήσεις για να μείνουν μόνο οι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει ούτε η Ημέρα του Αγίου Πνεύματος, ούτε ο Δεκαπενταύγουστος αλλά ούτε καμιά άλλη θρησκευτική ή εθνική γιορτή. Θέλουν μόνο το κέρδος, το απέδειξαν πολλές φορές και το απέδειξαν και φέτος, αδιαφορώντας επιδειχτικά πριν λίγες μέρες, όταν η Υπουργός Εργασίας τους προειδοποίησε «μην ανοίξετε στις 15 Αυγούστου» αλλά και πάλι λειτούργησαν για να εισπράξουν 500 και 1000 ή και παραπάνω ευρώ.

Γιατί αγαπητά κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ ΕΥΡΩΚΟ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ… για τα ευρώ είναι η φασαρία και όχι για τους δήθεν 6000. Απόδειξη: τα 3.50 και 3.75 ευρώ την ώρα που τους πληρώνουν. Άρα;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media