Ρίχνουμε αυγά στον τοίχο…

Όσο είναι το Αιγάλεω και το Περιστέρι είμαστε όλη η Κύπρος. Όσο δηλαδή δυο περιοχές μιας από τις πιο μικρές χώρες της αμφισβητούμενης πλέον Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είμαστε για την ακρίβεια, μια μικρή γειτονιά της Ευρώπης που ότι γίνεται το πρωί, μέχρι το απόγευμα το μαθαίνει όλο το νησί. Ο πρόλογος αυτός γράφτηκε για να διευκρινίσει ότι δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα δημοφιλής ή να βρίσκεσαι σε κάποιο πόστο και τα λεγόμενα σου να μεταφέρονται στις πλατειές μάζες του κόσμου μας. Με κάποιες προϋποθέσεις γράφεις ή δηλώνεις κάποια πράγματα και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, τα μαθαίνει όλος ο κόσμος.

Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί και σε μένα συμβαίνει αυτό το γεγονός. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα με τα ωράρια των καταστημάτων, το τελευταίο διάστημα όμως λόγω της εργάσιμης, με διάταγμα, Κυριακής, αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε ακόμα πιο έντονα με αυτό το θέμα. Έτσι, αρκετοί συμπατριώτες μας, έτυχε να δούνε ότι υπάρχει έντονη θέση από μέρους μας και της οργάνωσης μας.

Όταν, λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος ανανέωσε το διάταγμα για την Κυριακή, συναντώντας κόσμο στο δρόμο, μιλώντας με φίλους και γνωστούς, μιας ήταν η κουβέντα που ακούσαμε… «Φίλε ρίχνεις αυγά στον τοίχο…».

Όσοι αγαπούν πραγματικά αυτό τον, κατά τ’ άλλα ευλογημένο, τόπο και σίγουρα είναι χιλιάδες, ας αφουγκραστούν κι ας στείλουν το μήνυμα στα κόμματα…

Η Κύπρος μας πνίγεται και αν οι πολίτες άρχισαν να νιώθουν ότι χάλασε εντελώς το σύστημα και όλα είναι πλέον «αυγά στον τοίχο», τότε δεν υπάρχει ούτε 1% για σωτηρία…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media