Δηλώνω αφελής!

Όσοι φίλοι αναγνώστες είχαν την διάθεση και διάβαζαν τα σημειώματα μας στην «Φ», τα τελευταία χρόνια, θα θυμόντουσαν ότι γράφαμε και ξαναγράφαμε ότι χάσαμε το μέτρημα των καταστημάτων και όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, μετατρέψαμε την Κύπρο σε ένα απέραντο κατάστημα.

Υπεραγορές, φούρνοι, περίπτερα, καταστήματα, μεγάλα mall, ένας τεράστιος αριθμός από όλα που καμία σχέση δεν είχαν με τον αριθμό κατοίκων, επισκεπτών και τουριστών του νησιού μας.

Βλέπαμε αυτή την κατάσταση και φοβόμαστε ένα πράγμα, ένα μεγάλο μπαμ! Και δυστυχώς αυτό έγινε. Τώρα όλοι όμως θα πληρώσουμε το τίμημα γιατί η ζημιά είναι μεγάλη και θα πάρει χιλιάδες στο λαιμό της. Δυστυχώς μέχρι πρόσφατα τα «αρμόδια σαΐνια» έδωσαν άδεια για το πιο μεγάλο Mall της Κύπρου στην πιο μικρή πόλη. Στην Πάφο!

Έδωσαν, και αυτό πάλι στην Πάφο, άδεια τον ίδιο χρόνο σε επιχειρηματίες να κατασκευάσουν ο ένας 7 αίθουσες κινηματογράφου και ο άλλος 9. Δεκαέξι αίθουσες κινηματογράφου σε μια πόλη του μεγέθους της Πάφου νομίζω πιάνουμε τα όρια του παραλογισμού. Απλά το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι ίσως από προνοητικότητα, ίσως και από φόβο, προειδοποιούσαν ότι θα την πάθουμε.

Οι ίδιοι άνθρωποι είχαν προειδοποιήσει και για την υπεραγορά Ορφανίδη αλλά πάλι δεν λήφθηκαν υπόψιν. Βέβαια τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…σε μια μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά καίγονται μαζί με τα ξηρά και κάποια χλωρά που απλά έτυχε να βρίσκονται στην εστία φωτιάς.

Μοιραία δηλώνω «αφελής» αφού δεν καταφέραμε να πείσουμε τα αρμόδια σαΐνια να σταματήσουν τις χορηγούμενες ανεξέλεγκτες άδειες για οτιδήποτε και οπουδήποτε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media