Ώρα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας

Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι η «μαύρη τρύπα» της οικονομίας της χώρας μας είναι σχεδόν απύθμενη και συνεπώς φως, ελπίδα, προοπτική είναι απομακρυσμένες έννοιες.

Από την άλλη έχω την κοινή λογική και δύο μάτια ορθάνοικτα για να δω ότι υπάρχει αρκετή «συννεφιά» στην οικονομία μας και δρόμος μακρύς και δύσκολος. Όμως αν και η ανεργία είναι το πρώτο μας πρόβλημα και έπονται τα συνεπακόλουθα της οικονομικής κρίσης, σαν τρίτο, ταπεινή μου άποψη, είναι η ψυχολογία μας. Αρκετός κόσμος περιέπεσε σε μαρασμό, έχασε το χαμόγελο του, έχασε τον αυθορμητισμό του.

Είναι βέβαια στην κουλτούρα μας να χαιρόμαστε λες και ακούσαμε το πιο αστείο ανέκδοτο και να λυπόμαστε λες και είχαμε και χάσαμε 10 καράβια μαζί. Βέβαια στην παρούσα φάση οτιδήποτε είναι άκρως δικαιολογημένο. Από την άλλη, είναι εδώ που στηρίζω τις ελπίδες μου σε ένα καλό νέο που θα αλλάξει άρδην το σκηνικό όμως μέχρι τότε πρέπει να σπρώξουμε ο καθένας την κατάσταση με όση δύναμη μας απέμεινε.

Ναι, πρέπει να ανέβει ο πήχης στο ψηλότερο σημείο και ο καθένας να ξεπεράσει τον εαυτό του σε προσφορά για τον τόπο μας. Ο τόπος μας, πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι κοτσάνι κάποιων αλλά ανήκει σε όλους μας και αν κάτι πάει καλά, θα πάει καλά και για εμάς τους ίδιους.

Έφτασε η ώρα λοιπόν να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τον τουρισμό μας, για τις υπηρεσίες μας προς τις ξένες εταιρίες, για τους ανθρώπους που μπορούσαν να επιλέξουν να μείνουν σε πιο ακριβά μέρη αλλά διάλεξαν την Κύπρο και όλα τα καλά που τους προσφέρει ο τόπος. Ας ανεβάσουμε την φιλοξενία μας στο πιο ψηλό σκαλοπάτι, ας καθαρίσουμε τις πόλεις μας, ας χαμηλώσουμε κι άλλο τις τιμές μας, ας γίνουμε οι πιο επαγγελματίες του κόσμου.

Κλειδί βέβαια είναι το κυπριακό πρόβλημα και το φυσικό αέριο. Η Κύπρος είναι ένα μικρό μεν αλλά γωνιακό και προνομιούχο κατάστημα που λόγω λανθασμένων επιλογών κινδύνεψε με κλείσιμο. Με τις σωστές κινήσεις και συλλογική δουλειά το γωνιακό αυτό κατάστημα λόγω της θέσης του μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media