Οδός Ανεξαρτησίας

Η οδός Ανεξαρτησίας ήταν ανέκαθεν ο εμπορικός δρόμος της Λεμεσού. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν στον εμπορικό χάρτη της πόλης αρκετοί νέοι εμπορικοί προορισμοί, ο δρόμος εξακολουθούσε να κρατά τα σκήπτρα και να αποτελεί το βαρόμετρο του λιανικού εμπορίου της Λεμεσού.

Το χρονικό σημείο που ο δρόμος σημείωσε τις πρώτες απώλειες ήταν το 2010 όταν ξεκίνησε η ανάπλαση του κέντρου και η οδός Ανεξαρτησίας σε ένα διάστημα 3 χρόνων είχε αποκοπεί τέσσερις φορές από την οδική κυκλοφορία αλλά ήταν και αρκετά δύσκολη η πρόσβαση και για τους πεζούς.

Όταν το 2013 είχαν σχεδόν αποπερατωθεί, εννοούμε την ανάπλαση στο κέντρο, το εμπόριο γενικά και όχι μόνο η οδός Ανεξαρτησίας, δέχτηκε την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση από τον πόλεμο του 1974! Με απώλειες της τάξης του 25%, ο δρόμος και οι καταστηματάρχες βρέθηκαν σε δεινή κατάσταση αλλά δεν το έβαλαν κάτω.

Με μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια αλλά και συμμάχους τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, προχώρησαν σε κινήσεις που έπεισαν τους καταναλωτές να επιστρέψουν στον αγαπημένο δρόμο της πόλης. Η δωρεάν στάθμευση στους δημοτικούς χώρους κάθε Σάββατο, η καφετέρια στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, οι συλλογικές προσφορές αλλά και πολλά άλλα επέφεραν αποτέλεσμα.

Οι καταστηματάρχες δηλώνουν πλέον σίγουροι ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2015, ο δρόμος θα έχει πληρότητα πέραν του 95% και αυτός είναι πλέον ο στόχος τους!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media