• Αρχική
  • Blog
  • Μόνιμες Στήλες
  • Τα πράγματα με τ’ όνομα τους

Είναι παραδεκτό από τον κάθε δημοκρατικά εμφορούμενο άνθρωπο, ότι ο καθένας μπορεί και δικαιούται να πιστεύει σε όποια θρησκεία και όποιο Θεό επιθυμεί. Με ευγένεια και καλοσύνη πρέπει να μπορεί να μιλήσει και σ’ άλλους, για τη θρησκεία του, να τους πληροφορήσει και εάν το επιθυμούν να τους εντάξει σ’ αυτή. Όμως μέχρις εδώ, αποκλειομένης της βίας, ψυχικής ή σωματικής.

Μελετώντας τις συμπεριφορές των Γ.Γ του ΟΗΕ Εθνών από το 1963 που ξεκίνησε η τουρκοανταρσία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέχρι σήμερα, θα βρει κάποιος τεράστια διαφορά.

Μέσα στα πλαίσια των διαφόρων μελετών και ερευνών που διεξάγω για την όσον το δυνατόν καλύτερη και πιο αξιόπιστη ιστορική τοπολογική καταγραφή της Λεμεσού, εδώ και ένα μήνα περίπου μελετώ τα πρακτικά των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων για να με βοηθήσουν στην καλύτερη συγγραφή του νέου μου βιβλίου «Σημεία Αναφοράς της Λεμεσού».

Μεγάλος φόβος και αγωνία θα πρέπει να μας διακατέχει από τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας Νταβούτογλου στην Ελλάδα. Καταρχήν δεν έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη επειδή ο εισβολέας ξαναεισέβαλε στην δύσμοιρη πατρίδα μας και συνεχίζει για δεύτερη φορά, να κατακρατεί εδάφη μας (ΑΟΖ) χωρίς να σέβεται κανένα κανόνα, διεθνείς νόμους, διεθνείς αποφάσεις και κάθε έννομη τάξη.

Hannibal Ante Portas Roma

Ο Καρχηδόνιος στρατηγός Αννίβας ή Αννίβας Βάρκας, το 217π.χ κινήθηκε με 50000 πεζικό, 9000 ιππείς και 57 ελέφαντες, δια μέσου της Ισπανίας, αφού πέρασε από τη Αφρική στην Ευρώπη από το σημερινό Γιβραλτάρ, και ακολούθως από την νότια Γαλλία, από τα όρη των χιονισμένων Άλπεων, εναντίον της κρατεάς ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, κατατροπώνοντας τα στρατεύματα της όπου τα συναντούσε.

Ένα γεγονός πολύ λυπηρό, αποκαρδιωτικό και εξόχως ανησυχητικό βίωσα ένα πρωινό έξω από την εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας Καθολικής. Εκεί αρχικά όταν πλησίασα στους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων, που υπάρχουν γύρω από την εκκλησία, τους βρήκα σχεδόν όλους κατειλημμένους όχι από συμπολίτες μας που πήγαν στην εκκλησία, αλλά από νεαρούς που έκαναν «αγρυπνία» στα διάφορα μπαρ και κέντρα διασκέδασης της οδού Σαριπόλου και αλλού.

Κυνήγι μαγισσών στην ΕΔΕΚ

Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν δημοσίως τώρα στην ΕΔΕΚ, και με την παραίτηση του προέδρου του κόμματος κ. Γιαννάκη Ομήρου, που παρά την πικρία μου από την άδικη μεταχείρισή μου απ’ αυτόν, όταν ήμουν στέλεχος του κόμματος αυτού, εκφράζω την εκτίμησή μου για την πολιτική του δεινότητα, τη φιλοπατρία του και τις γνώσεις του, όχι όμως για τις διοικητικές του ικανότητες.

Βαρεθήκαμε και ταυτόχρονα απελπιστήκαμε ακούγοντας και διαβάζοντας καθημερινά, για τα συνεχώς αποκαλυπτόμενα εγκλήματα διαπλοκών, διαφθοράς, ανηθικότητας, ατιμίας, κλοπών και διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Παντού υπάρχει βρωμιά και σαπίλα και κινδυνεύουμε να πνιγούμε από δυσωδία, αφού δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα τιμιότητας.

Τα σημάδια των καιρών, σε σχέση με τις παλαιότερες και τις καινούργιες συμπεριφορές της Τουρκίας έναντι μας σαν Κύπρος αλλά και σαν Ελλάδα, καταδείχνουν τις πολύ έντονα εχθρικές και επεκτατικές της διαθέσεις.

Απ’ ότι διαβάσαμε και πληροφορηθήκαμε από το Τύπο, ο ΔΗ.ΣΥ προτίθεται να καταθέσει πρόταση για την τροποποίηση του υφιστάμενου εκλογικού νόμου σε αρκετά του σημεία ή παραγράφους.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media