Ξεκάθαροι οι Αμερικανοί στις «Προεκτάσεις»

Δεν χρειαζόμαστε άλλη μαρτυρία και επιβεβαίωση για την πάγια και κλασική στάση των Αμερικανών για την Τουρκία σε σχέση μ’ εμάς ως Ελληνοκύπριοι, απ’ αυτά όλα που ακούσαμε από τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία Τζον Κόνι, στο πρόγραμμα «Προεκτάσεις» του ΡΙΚ, με τον κ. Γιάννη Καρεκλά.

Από τη γενική στάση του και από τις απόψεις που παρέθετε σ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης τού Αμερικανού πρεσβευτή, έβγαινε πολύ ξεκάθαρα και αβίαστα το συμπέρασμα ότι είναι ένας πολύ σθεναρός υποστηρικτής της Τουρκίας.

Δεν έχω ξανακούσει αξιωματούχο άλλης χώρας, μέχρι στιγμής, που να είναι τόσο πολύ κοντά και έντονα στις τουρκικές θέσεις. Ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ένας πολύ δυνατός συνήγορος της Τουρκίας και σε κάθε προσπάθεια τού κ. Καρεκλά να αποδώσει ενοχές και κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας, τις ανέτρεπε βγάζοντάς την «κούππα άπαννη» για τα εγκλήματα που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει, καθώς επίσης και για τις πάγιες επιθετικές, επεκτατικές και γενικά όλες τις εγκληματικές συμπεριφορές της χώρας αυτής. 

Ούτε άκουσε ποτέ απειλές, φαίνεται, από την Τουρκία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ελλάδας ο κ. Κόνι. Είναι, λέει, μία χώρα που επιζητεί και προωθεί τη σταθερότητα στην περιοχή μας, συμβάλλοντας μάλιστα πολύ θετικά προς την προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Ούτε βλέψεις έχει η Τουρκία για την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε πολύ ξεκάθαρα ο κ. Κόνι, λέγοντας ότι η χώρα αυτή θα είναι περίπου ένας καλός πελάτης για το φυσικό μας αέριο.

Βέβαια, εκεί στη συνέντευξη, όφειλε ο κ. Καρεκλάς να του θυμίσει το μεγάλο έγκλημα της εισβολής, της συνεχιζόμενης κατοχής, των εγκλημάτων σε βάρος της πατρίδας μας εκ μέρους της βάρβαρης φίλης του Τουρκίας.

Φαίνεται από τη συμπεριφορά του κ. Τζον Κόνι, μέσα από τα λεγόμενά του, ότι δεν έχει ακόμη πάρει οδηγίες από την Αμερική με την αλλαγμένη προς το καλό στάση της κυβέρνησής του, από τις «πετυχημένες» επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στην πρόσφατη επίσκεψή του εκεί.

*Αδάμος Κόμπος Μέλος Πολιτικής Συγκλήτου «Συμμαχίας Πολιτών»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media