Ακλόνητοι στο ορθό ανακοινωθέν

Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πολύ ορθά, αυτήν τη φορά κράτησε την υπόσχεσή του προς το Εθνικό Συμβούλιο και τον κυπριακό λαό γενικά, ότι θα παραμείνει ακλόνητος στην ορθότητα διατύπωσης του κοινού ανακοινωθέντος των συνομιλητών των δύο κοινοτήτων για την επίλυση του Κυπριακού.

Πολύ σωστά κρατήθηκε και δεν παρασύρθηκε, όπως ο προκάτοχός του Δημήτρης Χριστόφιας, αρχίζοντας τις συνομιλίες χωρίς την ύπαρξη της επιβαλλόμενης στέρεης βάσης, πάνω στην οποία θα κτιζόταν η όσον το δυνατόν δικαία επίλυση του Κυπριακού. Μ’ αυτήν την πολύ σωστή επιμονή του Προέδρου Αναστασιάδη, για την έκδοση του επιβαλλόμενου και ορθού ανακοινωθέντος από τους συνομιλητές, ξεσκεπάστηκαν οι πάντοτε γνωστές προθέσεις των Τούρκων, που είναι η δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών από τους δύο «λαούς».

Ήταν και είναι οι πάγιες προθέσεις και τα οράματα των Τούρκων, και γι’ αυτό αντιμετωπίζουν όπως ο διάβολος το λιβάνι το κοινό ανακοινωθέν, με την ορθή και επιβαλλόμενη φρασεολογία. Ξεσκεπάστηκαν πλήρως και τοπικά, αλλά και διεθνώς, για όσους βέβαια θέλουν να το καταλάβουν. Δεν θα περιμέναμε π.χ. από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Στέφαν Φούλε ή τον Αμερικανό Πρέσβη στην Κύπρο Τζον Κένιγκ να καταλάβουν τις πραγματικές προθέσεις και διαθέσεις των Τούρκων.

Άλλωστε, τι ανάγκη έχουμε για να διαγνώσουμε και να επιβεβαιώσουμε τις προθέσεις τους, αφού και ο κ. Έρογλου και οι υπουργοί της Τουρκίας Νταβούτογλου και Μπαγίς νυχθημερόν τις διακηρύττουν, και κατ’ ιδίαν αλλά και δημοσίως σε ευρωπαϊκές συνευρέσεις και συνεντεύξεις τους. Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, να παραμείνετε ακλόνητος στην ορθή φρασεολογία του κοινού ανακοινωθέντος, που να δηλώνει ξεκάθαρα ότι το περίγραμμα λύσης του κυπριακού προβλήματος, εάν δεν περιλαμβάνει ότι θα πρέπει να έχουμε μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μόνο μια ιθαγένεια, να μην προχωρήσετε στις συνομιλίες *Αδάμος Κόμπος Μέλος Πολιτικής Συγκλήτου «Συμμαχίας Πολιτών»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media