Hannibal Ante Portas Roma

Ο Καρχηδόνιος στρατηγός Αννίβας ή Αννίβας Βάρκας, το 217π.χ κινήθηκε με 50000 πεζικό, 9000 ιππείς και 57 ελέφαντες, δια μέσου της Ισπανίας, αφού πέρασε από τη Αφρική στην Ευρώπη από το σημερινό Γιβραλτάρ, και ακολούθως από την νότια Γαλλία, από τα όρη των χιονισμένων Άλπεων, εναντίον της κρατεάς ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, κατατροπώνοντας τα στρατεύματα της όπου τα συναντούσε.

Η Καρχηδόνα ήταν πόλη στη βόρεια Αφρική, στη σημερινή Λιβύη. Έφθασε έξω από τη Ρώμη όπου οι κάτοικοι της ανάμεναν ανά πάσα στιγμή για να τους επιτεθεί και να καταλάβει την πρωτεύουσα και κέντρο της αυτοκρατορίας τους. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες αγωνίας, φόβου και πανικού οι Ρωμαίοι έλεγαν την γνωστή φράση «Ο ΑΝΝΙΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ» («HANNIBAL ANTE PORTAS ROMA»). Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες όπου αναμενόταν η κατάληψη της Ρώμης, που θα είχε σαν συνέπεια τη διάλυση του κράτους και της αυτοκρατορίας, η ηγεσία και οι στρατηγοί δεν έμειναν απαθείς, αρχίζοντας αντιπαραθέσεις και τσακωμούς μεταξύ τους, αλλά έβαλαν τα μυαλά τους να δουλέψουν για να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης. Μετά από πολλούς προβληματισμούς, αποφάσισαν να στείλουν στρατεύματα στη Καρχηδόνα υπό τον Σκιπίωνα τον Αφρικανό που νίκησε τους Καρχηδόνιους, αναγκάζοντας τα στρατεύματα που βρίσκονταν προ των πυλών της Ρώμης να φύγουν για τη πατρίδα τους.

Στη Κύπρο οι Τούρκοι βρίσκονται όχι προ των πυλών της πατρίδας μας, αλλά για δεύτερη φορά μετά την εισβολή του 1974, μέσα στη πατρίδα μας. Μπήκαν στη δική μας ΑΟΖ και την διεκδικούν χωρίς να λογαριάζουν κανένα, γνωρίζοντας ότι είμαστε γενικώς αδύναμοι για να τους διώξουμε. Όμως εκεί που θα έπρεπε να είχαμε όλοι συνεχώς στραμμένη τη προσοχή μας, η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος, οι πολίτες, σ’ αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή και αδύνατη προσπάθεια για να σταματήσουμε τη πειρατεία της Τουρκίας, αναλωνόμαστε μ’ όλες μας τις δυνάμεις στα διάφορα μαζικά σκάνδαλα που μας προέκυψαν. Ασχολούμαστε με τους διάφορους Βέργες, Σολωμονίδιες, Χριστοδουλίδιες, Αρίστους κ.λ.π, με τις παρατυπίες, τις παρανομίες, τα κουσούρια και τα καμώματα τους.

Ενώ θα έπρεπε οι διάφορες αποστολές της κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας και της Βουλής, να αλωνίζουν την Ευρώπη και αλλού για να προωθήσουν τα δίκαια αιτήματα μας για τη ληστρική στάση της Τουρκίας, που συνεχίζεται ακόμη, κάτσαμε εδώ και σπαταλούμε τις δυνάμεις μας σ’ όλα αυτά τα σκάνδαλα. Οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα θα έπρεπε με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια να ενισχύουν τις όποιες αντιδράσεις της κυβέρνησης, στέλλοντας ταυτόχρονα τα μηνύματα διεθνώς ότι ο κυπριακός λαός δεν αποδέχεται την τουρκική πειρατεία σε βάρος της πατρίδας μας. Η Εθνική Φρουρά έπρεπε να παρουσιάζει μεγάλη δραστηριότητα και κινητικότητα με την μετακίνηση μονάδων και μέσων προσβολής πλοίων, αφού υφιστάμεθα ξανά εισβολή αυτή τη φορά στα ύδατά μας. Ναυτική δύναμη της Ελλάδας όφειλε να παραβιάζει το παράνομο NAYTEΞ τους πηγαινοερχόμενη σ’ αυτό, όπως επίσης και ναυτικές δυνάμεις του Ισραήλ, αφού είναι σύμμαχοι μας. Η Τουρκία, που μας παρακολουθεί, επιχαίρει και διασκεδάζει για το κατάντημα μας…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media