Η Τουρκία δυστυχώς δεν αστειεύεται

Τα σημάδια των καιρών, σε σχέση με τις παλαιότερες και τις καινούργιες συμπεριφορές της Τουρκίας έναντι μας σαν Κύπρος αλλά και σαν Ελλάδα, καταδείχνουν τις πολύ έντονα εχθρικές και επεκτατικές της διαθέσεις.

Θα πρέπει να γίνει πολύ κατανοητό απ’ όλους ότι δεν αστειεύεται καθόλου και τα οράματα και τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς της θα τους εφαρμόσει πλήρως. Θα αναμένει την κατάλληλη ευκαιρία, που πιστεύω αυτή άρχισε να παρουσιάζεται τελευταία με την ανεύρεση και στην συνέχεια την εξόρυξη του φυσικού μας αερίου και πετρελαίου. Η υπεροψία και ο εγωισμός των ηγετών της, που βασίζεται στη πολύ μεγάλη της στρατιωτική, πληθυσμιακή και οικονομική της υπεροχή έναντι γενικά του ελληνισμού, τους κάνει πολύ επικίνδυνους. Προσωπικά πιστεύω ότι με τη πρώτη ευκαιρία θα αποπειραθεί να μας διαλύσει εμπόλεμα και άλλως πως, σαν Κυπριακή Δημοκρατία για να εκλείψει μια για πάντα ο μεγάλος «μπελάς» που είμαστε γι’ αυτή και να καρπωθεί το φυσικό μας πλούτο.

Εμείς τι κάνουμε σαν ελληνισμός της Κύπρου μπροστά σ’ αυτό τον πολύ μεγάλο και υπαρκτό κίνδυνο που φαίνεται πολύ καθαρά ότι θα αντιμετωπίσουμε σύντομα. Δύο είναι οι δυνατότητες μας πιστεύω, παρακολουθώντας για χρόνια τώρα όλη αυτή τη πορεία μας μέσα από την όλη φαρσοκωμωδία των συνομιλιών. Η μία είναι να συγκατανεύσουμε στις τούρκικες απαιτήσεις και η άλλη να στήσουμε πραγματικά πόδι απαιτώντας τα δίκαια δικαιώματα μας. Για να ακολουθήσουμε αυτή την πορεία, θα πρέπει να παρθούν τα ακόλουθα μέτρα.

Πρώτο, θα πρέπει η Εθνική Φρουρά να σοβαρευτεί και να πάψει να θεωρείται σώμα όπου οι νέοι μας εκτίουν την ποινή της «φυλάκισης» τους. Όσα οπλικά συστήματα και να έχουμε, εάν δεν έχουμε έμψυχο υλικό, ηθικά και πνευματικά καλλιεργημένο γύρω από τη μεγάλη αξία και αναγκαιότητα του ένοπλου μας στρατιωτικού σώματος για την υπεράσπιση των δικαίων του λαού μας αλλά κυρίως για την επιβίωση μας σ’ αυτό το τόπο, τότε μάταια το διατηρούμε και το συντηρούμε. Θα πρέπει όλα τα μέλη της Εθνικής μας Φρουράς να εκπαιδεύονται και να ασκούνται σε επίπεδα όπως οι Δυνάμεις Καταδρομών, καλλιεργώντας τους ότι είναι πολύ πιθανή εμπλοκή με τους Τούρκους.

Οι πολιτικοί μας οφείλουν να σταματήσουν να αναφέρουν συνεχώς ότι δεν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα μας με πόλεμο, καλλιεργώντας στα μέλη της Εθνικής Φρουράς την ιδέα ότι υπάρχουν εκεί απλά για διακόσμηση, διότι να το παραδεχτούμε, μ’ αυτές τις αναφορές τους διαχρονικά, καλλιέργησαν την ηττοπάθεια και την αδιαφορία. Δεν επιζητούμε το πόλεμο, αλλά δυστυχώς θα μας επιβληθεί και θα είμαστε εντελώς ανέτοιμοι.

Θα πρέπει να συμμαχήσουμε στρατιωτικά και ξεκάθαρα με χώρα που θα μπορεί να είναι υπολογίσιμη από τη Τουρκία, όπως είναι το Ισραήλ. Αν είναι δυνατό να παραχωρήσουμε στη χώρα αυτή οικόπεδα της ΑΟΖ μας με πολύ ευνοϊκούς όρους εκμετάλλευσης σε περιοχές όπου η Τουρκία κήρυξε την απαγόρευση ΝΑΥΤΕΞ και διεξάγει έρευνες.

Να παραχωρήσουμε ναυτικές και αεροπορικές διευκολύνσεις στη Ρωσία με δυνατότητες συνεχούς παρουσίας τους στη Κύπρο.

Τους αγγλοαμερικάνους να τους αφήσουμε στη πάντα διότι είναι ανειλικρινείς και αναξιόπιστοι πέραν του ότι είναι αιωνίως φιλότουρκοι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media