Κυνήγι μαγισσών στην ΕΔΕΚ

Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν δημοσίως τώρα στην ΕΔΕΚ, και με την παραίτηση του προέδρου του κόμματος κ. Γιαννάκη Ομήρου, που παρά την πικρία μου από την άδικη μεταχείρισή μου απ’ αυτόν, όταν ήμουν στέλεχος του κόμματος αυτού, εκφράζω την εκτίμησή μου για την πολιτική του δεινότητα, τη φιλοπατρία του και τις γνώσεις του, όχι όμως για τις διοικητικές του ικανότητες.

Βέβαια θα ήθελα να διευκρινίσω και να ξεκαθαρίσω ότι δεν δικαιούμαι και δεν μου «πέφτει ο λόγος», να αναμειγνύομαι στα εσωτερικά κόμματος από το οποίο αποχώρησα εδώ και τρία χρόνια. Όμως, ένεκα του ότι ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε σε υπόσκαψη, σκευωρίες, δυσφήμιση και για προσπάθειες φυγής του από το αξίωμα του προέδρου κ.λ.π., από κάποιους μέσα στην ΕΔΕΚ, δράττομαι αυτής της ευκαιρίας να του αναφέρω και να του υπενθυμίσω ότι όταν πριν από τρία χρόνια κατάγγελλα παρόμοια συμπεριφορά εναντίον μου στη διάρκεια των τελευταίων δημοτικών εκλογών του 2011, από στελέχη της Λεμεσού, τα οποία κατονόμαζα κιόλας, μέσα στην απάντηση με επιστολή του ήταν και η αυτούσια πρόταση, «δεν θα επιδοθούμε τώρα, συναγωνιστή Αδάμο, σε κυνήγι μαγισσών». Άραγε τώρα για την περίπτωσή του θα αρχίσουν στην ΕΔΕΚ να επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών; Βέβαια θα ήθελα να πληροφορήσω τους συμπολίτες μου ότι η υπόσκαψή μου άρχισε ένα χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2011, στις οποίες ήμουν υποψήφιος.

Πριν απ’ αυτό το γεγονός, όταν τον Δεκέμβριο του 2006 εξελέγηκα δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λεμεσού, λαμβάνοντας πέραν των χιλίων σταυρών προτίμησης, ερχόμενος πρώτος, φαίνεται χάλασα τους σχεδιασμούς τους σε ό,τι αφορούσε την αντιδημαρχία Λεμεσού, η οποία βάσει της δημοτικής συνεργασίας ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ ανήκε στην ΕΔΕΚ. Η γνωστή «κλίκα» της Λεμεσού, υπό την ηγεσία του τότε προέδρου της επαρχιακής επιτροπής της ΕΔΕΚ Λεμεσού και πολύ γνωστού πολιτευόμενου σήμερα, δεν μπορούσε να το χωνέψει ότι στον Αδάμο Κόμπο δικαιωματικά ανήκε η αντιδημαρχία, βάσει και της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ.

Έτσι με δολοπλοκίες και συνεννοήσεις με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ προώθησαν παράνομα ενδοκομματικά, και αντιδεοντολογικά, τον δεύτερο μετά από εμένα δημοτικό σύμβουλο, Γιάννο Δανιηλίδη, για να βάλει υποψηφιότητα, για 5η θητεία αντιδήμαρχος, αγαπητοί μου (25 χρόνια), παραγνωρίζοντας τον συναγωνιστή τους Αδάμο Κόμπο, ο οποίος ήταν πρώτος στους σταυρούς προτίμησης, με τεράστια ουσιαστική προσφορά στο κόμμα, που εκλέγηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος. Όλα αυτά ήσαν εν γνώσει του κ. Γιαννάκη Ομήρου, όπου ήταν μάλιστα παρών σε συνεδρία στη Λεμεσό, παρόντων του Νίκου Νικολαΐδη, Μαρίνου Σιζόπουλου και άλλων στελεχών της Λεμεσού.

Σ’ αυτή τη συνεδρία ο Γιάννος Δανιηλίδης, σήμερα Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δήλωνε ότι θα υπέβαλλε υποψηφιότητα για την αντιδημαρχία Λεμεσού, πράγμα που έκανε, παρά την απόφαση του σημαντικού οργάνου του κόμματος που είναι το Πολιτικό Γραφείο, γράφοντάς το στα παλιά του παπούτσια. Σ’ αυτή την προκλητικότατη δήλωση του Γιάννου Δανιηλίδη, ο πρόεδρος Γιαννάκης Ομήρου θα έπρεπε να του έλεγε, όπως όφειλε, «απ’ αυτή τη στιγμή θεωρείσαι αντάρτης στην απόφαση του Πολιτικού Γραφείου και είσαι εκτός του κόμματος», παίρνοντας άμεσα αυτή την απόφασή του στο Πολιτικό Γραφείο. Όμως όντας όλοι συνένοχοι σ’ αυτή την πολύ μεγάλη αδικία, παρέμειναν άφωνοι και ιδίως ο πρόεδρος, που θα έπρεπε με αυστηρότητα να ζητήσει τον σεβασμό του Γιάννου Δανιηλίδη προς το Πολιτικό Γραφείο.

Γι’ αυτά και πολλά άλλα υποφέρει η ΕΔΕΚ, όπου η εσωστρέφεια και το προσωπικό συμφέρον εφαρμόζονται από κάποιους της ηγεσίας, κι ούτε αναγνωρίζουν τα προσόντα, τις ικανότητες και την προσφορά των συναγωνιστών τους. Μάλιστα, αν κάποιος αρχίσει να διακρίνεται και να ξεχωρίζει, τον κτυπούν με διάφορους τρόπους για να τον εξοβελίσουν, για να μην είναι μελλοντικός εσωκομματικός αντίπαλός τους.

Αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν στην ΕΔΕΚ, βέβαια και σ’ άλλα κόμματα παρατηρούνται παρόμοια, όμως στο σοσιαλιστικό κόμμα δεν έπρεπε να συμβαίνουν.

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να πληροφορήσω τους συμπολίτες μου ότι δεν είμαι δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού, αλλ’ ούτε επίσης είμαι μέλος της ΕΔΕΚ, από τριετίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media