Νεαροί, αλκοολισμός, μέθη και παρεκτροπές

Ένα γεγονός πολύ λυπηρό, αποκαρδιωτικό και εξόχως ανησυχητικό βίωσα ένα πρωινό έξω από την εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας Καθολικής. Εκεί αρχικά όταν πλησίασα στους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων, που υπάρχουν γύρω από την εκκλησία, τους βρήκα σχεδόν όλους κατειλημμένους όχι από συμπολίτες μας που πήγαν στην εκκλησία, αλλά από νεαρούς που έκαναν «αγρυπνία» στα διάφορα μπαρ και κέντρα διασκέδασης της οδού Σαριπόλου και αλλού.

Αυτό το διαπίστωσα επειδή άρχισαν να καταφθάνουν κατάκοποι και αρκετοί μεθυσμένοι και «καπνισμένοι» από τα διάφορα προϊόντα άκρως επικίνδυνα και μη, για να παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους να παν στα σπίτια τους. Αυτό είναι το ένα που με ενόχλησε αφάνταστα, επειδή αυτό το νέο αίμα της κοινωνίας μας γυρίζει τη πλάτη στην εκκλησία. Αυτό ας το δουν οι ίδιοι οι νεαροί και οι οικογένειες τους που πιθανώς και οι ίδιες να μην πήγαν στην εκκλησία.

Το μεγάλο όμως πρόβλημα ήταν ότι έξω από τη εκκλησία μαζεύτηκαν δύο παρέες νεαρών, προερχόμενοι από τα γύρω κέντρα διασκέδασης, καμιά πενηνταριά λεβέντες, αρκετά ποτισμένοι, αφού μύριζαν από μακριά, μαζί τους και κάποιοι ανήλικοι, αρχίζοντας πρώτα με υβρεολόγια για τις μητέρες, τους πατέρες, τις αδελφές τους κ.λ.π. Φαίνεται αυτά έμαθαν στα σπίτια τους και στα σχολεία. Στη συνέχεια άρχισαν τις χειροδικίες και τα κτυπήματα, με βιαιότητα, πάνω στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί. Κάποιος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου τηλεφώνησε στην αστυνομία η οποία έστειλε ένα περιπολικό με ένα αστυνομικό. Αυτός δεν τόλμησε, και δικαιολογημένα να κατέβει από το αστυνομικό όχημα. Τελικά κάποιοι ψυχραιμότεροι και ολιγότερο μεθυσμένοι από τις δύο παρέες παρενέβησαν και κατάφεραν να τους διαλύσουν.

Ερωτώ τους αρμόδιους Υπουργούς, Βουλευτές, και άλλους, τις οικογένειες τους, είναι αυτά τα πράγματα συμπεριφορές νέων ανθρώπων, που πρόκειται να δώσουν συνέχεια στην συνεχώς φθειρόμενη κοινωνία μας; Εγώ απορώ πώς είναι δυνατό αυτοί οι άνθρωποι, νεαροί και νεαρές, να μπορέσουν να στήσουν καθώς πρέπει οικογένειες και να κάνουν παιδιά του χαϊρκού. Πολύ αμφιβάλω και πιστεύω ότι με την απουσία κι’ όλας του Χριστού από την οικογένεια που θα στήσουν και με τις συμπεριφορές που βιώνουν, απ’ τη μικρή τους ηλικία, δεν πρόκειται να έχει συνέχεια η οικογένεια τους αλλά θα τιναχθεί στον αέρα και τα παιδιά που θα κάνουν θα πάρουν τους χείριστους δρόμους, αυξάνοντας τα εγκλήματα που ήδη έχουμε αυξημένα. Ερωτώ και πάλιν τους αρμοδίους, που άφησαν τα εξελισσόμενα κακά στη μοίρα τους, τι σκοπεύουν να κάνουν, είναι υπέρ της μαζικής χρήσης αλκοόλης από τους νεαρούς, που έχει σαν συνέπεια τον αλκοολισμό; Είναι υπέρ του τύπου των «διασκεδάσεων» που κάνουν μέχρι τα ξημερώματα; Είναι υπέρ των παρεκτροπών που σημειώνονται μετά από μέθη αλλά και των κακά διαμορφωνόμενων χαρακτήρων τους; Τι κοινωνία σκοπεύετε να παραδώσετε μ’ αυτής της ποιότητας τους νεαρούς που με τη δική σας ευθύνη διαμορφώνονται έτσι;

Κύριοι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Παιδείας, Εσωτερικών, κύριοι Βουλευτές σε σας ανήκει η μέγιστη ευθύνη, ιδού η Ρόδος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media