Παλλεμεσιανή αφύπνιση και κινητοποίηση να σωθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη

Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας- και μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν διαψευστήκαν ούτε από τον Δήμο ούτε από το ΤΕΠΑΚ- είναι άκρως ανησυχητικές έως και τραγικές.

Μιλούν για «τελεσίγραφο» που στάλθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και ζητά από το ΤΕΠΑΚ την παγοποίηση του ποσού του ενός εκατομμυρίου που προορίζεται για την αποπεράτωση της αποκατάστασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο πρώην κτήριο Πηλαβάκη.

Το κτήριο που αποπερατώθηκε το 1934 είναι το «σήμα κατατεθέν» και σίγουρα το ωραιότερο της Λεμεσού και μάλλον και ολόκληρης της Κύπρου, κινδυνεύει, αν παραμείνει άλλον ένα χρόνο έρμαιο των καιρικών συνθηκών, να χαθεί οριστικά.

Αν δεν μπορεί το ΤΕΠΑΚ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, τότε να αποσυρθεί και ο Δήμος να αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποπεράτωση του έργου και να περιέλθει εξ ολοκλήρου σε χρήσεις των αναγκών του, βιβλιοθήκη και άλλες λειτουργιές. Θα ακούσουμε βέβαια να μας λένε ότι οι οικτρή οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν το επιτρέπει. Λύσεις όμως υπάρχουν και πρέπει να είναι άμεσες ριζικές και αποφασιστικές, γιατί μπροστά στον ορατό κίνδυνο καταστροφής αυτού του κτηρίου-μνημείου, με μιαν απαράδεκτη απόφαση στυγνών και άσχετων κονδυλοφόρων του ΥΠΟΙΚ, τίποτα δεν δικαιολογείται.

Να κληθεί αμέσως μια παλλεμεσιανή σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δήμου, του ΕΒΕΛ, του Συνδέσμου Ανάπτυξης Λεμεσού των Πολιτιστικών Οργανώσεων και του Φορέα τους και άλλων μαζικών φορέων και να ξεκινήσει η εκστρατεία εξεύρεσης του αναγκαίου ποσού. Επιτέλους ας ξυπνήσουμε! Τα δεκάδες εκατομμύρια διοχετεύονται στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Να προκηρυχτεί έρανος ανάμεσα σε ΟΛΟΥΣ του επιχειρηματίες της πόλης και να οργανωθούν εκδηλώσεις με συμμετοχή όλων των λεμεσιανών.

Να επιδιωχθεί ένα επιπλέον κονδύλι σ αυτα που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση από τα διαθρωτικά ταμεία για έργα στη Λεμεσό και στην ανάγκη να περικοπεί ένα μέρος από αυτά που προορίζονται για κατασκευή ή αποπεράτωση τους όπως για παράδειγμα τα έργα στο μόλο ή το γραμμικό πάρκο Γαρύλλη.

Να αξιολογηθεί η διάσωση του Μεγάρου Πηλαβάκη ως έργο ύψιστης προτεραιότητας.

Ο Δήμαρχος και οι αρχές της πόλης να φύγουν αμέσως για τις Βρυξέλλες για να το ζητήσουν και να το επιτύχουν. Στις μεσαίες σελίδες της παρούσας έκδοσης (εντελώς συμπτωματικά σας διαβεβαιώ), αναφερόμαστε σε ένα έρανο που έγινε στη δεκαετία του σαράντα για να γίνει το μνημείο της Πλατείας Ηρώων. Εκεί θα δείτε και για ύπαρξη «μαύρης λίστας» σε όσους επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες αρνούνταν (για τους δικούς τους λόγους που στη σημερινή περίπτωση δεν υπάρχουν), να συνεισφέρουν και η αποτελεσματικότητα της λίστας αυτής…

Ας τολμήσουμε κι εμείς σήμερα!

Οι βουλευτές της Λεμεσού αλλά και ο λεμεσιανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ευαισθητοποιηθούν αμέσως και να κι- νητοποιηθούν. Αν ολιγωρήσουν να μην παραπονούνται μετά για την ενίσχυση της απαξίωσης του λαού προς τους πολιτικούς θεσμούς!

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όμως όλα αυτά να είναι απλώς ψίθυροι και να έχουμε την σχετική επίσημη διάψευση. Αναμένουμε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media