Λεμεσός και Ευρώπη

Τέλειωσαν λοιπόν και αυτές οι εκλογές. Ψηφίσατε (ή μάλλον… δεν ψηφίσατε), ψεκάσατε, σκουπίσατε τελειώσατε!

Απαξιώσατε αγαπητοί συμπολίτες μου την πολιτική και τους πολιτικούς δια της συντριπτικής αποχής σας. Άλλοι θελήσατε να τους στείλετε το μήνυμα και άλλοι νομίζατε ότι τους τιμωρούσατε. Δεν θα σας κρίνω και εγώ δηλώνω, ως ενεργός πολίτης που αναλαμβάνει τις ευθύνες του ότι ψήφισα. Όμως άκουσα πολλούς απέχοντες από τις εκλογές να λένε ότι η Ευρώπη φταίει για την σημερινή μας κατάσταση η έστω ΚΑΙ η Ευρώπη. Ούτε αυτό θα το κρίνω ή θα το συζητήσω επί του παρόντος παρόλο που έχω άποψη περί αυτού.

Θέλω όμως να σας επισημάνω ή να σας θυμίσω κάτι που ίσως το αγνοείται η αν το γνωρίζεται το ξεχνάτε.

Αυτή η πόλη που ο θεός μας αξίωσε να ζούμε και να είμαστε περήφανοι γι αυτό, γνωρίζει τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια μια κοσμογονική αλλαγή με δεκάδες έργα αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε υποδομές και έργα πολιτισμού και καλλωπισμού.

Το μεγαλύτερο μέρος από τα εκατομμύρια αυτά έγινε εφικτό να αποκτηθεί αφού οι δυο τελευταίες δημαρχίες, του Δημήτρη Κοντίδη και του Ανδρέα Χρίστου, με την σύσσωμη βοήθεια ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου εξασφάλισαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια συγχρηματοδότησης από τα ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν τω μεταξύ, για να μην το ξεχνάμε κι αυτό, η δημαρχία Αντώνη Χατζηπαύλου εκτέλεσε το μεγαλύτερο έργο υποδομής του εικοστού αιώνα στην πόλη, του αποχετευτικού, με την εξασφάλιση του απαιτούμενου χαμηλότοκου δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, που χωρίς αυτό είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να γίνει στα επόμενα πενήντα χρόνια.

Με τα ευρωπαϊκά λοιπόν αυτά κονδύλια έγινε η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης, η Ακτή Ολυμπίων, η ανάπλαση του μόλου με το προλειτουργικό θαλάσσιο πάρκο, το γραμμικό πάρκο Γαρύλλη, η ανακαίνιση σχεδόν εκ θεμέλιων του Παττίχειου Θεάτρου και άλλα μικρότερα έργα.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Δήμος της πόλης θα συνεχίσει να διεκδικεί και να πτωχαίνει στο άμεσο και προσεχές μέλλον και άλλα κονδύλια για περισσότερα έργα. Παράλληλα το ΤΕΠΑΚ, ζωτικό κομμάτι της πόλης, από την πλευρά του αξιοποιεί από ό,τι γνωρίζουμε και αυτό κάθε δυνατότητα εξασφάλισης κονδυλιών και προγραμμάτων από την Ευρώπη.

Ας μην μεμψιμοιρούμε λοιπόν μόνο ή να αναθεματίζουμε μόνο (τουλάχιστον εμείς οι λεμεσιανοί) ως πηγή του παντός κακού μας την Ευρώπη.

Το μερίδιο της στην ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε τα τελευταία χρόνιο στην πόλη μας και που την ζηλεύουν όλες οι άλλες πόλεις της Κύπρου έχει και η «καταραμένη» και «άπονη» Ευρώπη…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media