Κύπρος = Λευκωσία!

Αυτή η περίεργη «Κίνηση Πολιτών Κύπρου» («αγνώστων λοιπών στοιχείων»…) που κατά καιρούς επανέρχεται και με την έπαρση του αππωμένου χωραΐτη μιλά εκ μέρους όλων των Κυπρίων, κατά τη γνωστή εξίσωση «Κύπρος = Λευκωσία», ξανακτύπησε! Την είδαμε να πρωτοεμφανίζεται πριν λίγες βδομάδες, με αφορμή του φτιαχτού και αίολου σοβαρών επιχειρημάτων διλήμματος, «πού να δημιουργηθεί η Σχολή Καλών Τεχνών», και να αποφαίνεται αναφανδόν -εκ μέρους όλων των Κυπρίων- υπέρ της Λευκωσίας!

Ανιστόρητοι και αδιάβαστοι μας είπαν τότε πως ο σύγχρονος πολιτισμός σ αυτό τον τόπο γεννήθηκε και μεγαλούργησε στη Λευκωσία. Αγνοούντες βέβαια οι…«παγκύπριοι» αππωμένοι χωραΐτες την ιστορία αυτού του τόπου του εξισώνοντας την ιστορία της Κύπρου με την ιστορία της Χώρας.

Είπαν κι άλλα ανιστόρητα και υβριστικά κατά της Λεμεσού και του εκλεγμένου τοπικού άρχοντα της, του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου, σε ένα παραλήρημα…«παγκύπριας» και «αμερόληπτης» θεώρησης των πραγμάτων.

Τώρα επανέρχονται με αφορμή την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 που διεκδικούν η Λευκωσία, η Λεμεσός και η Πάφος και αποφαίνονται και πάλιν ως …αμερόληπτοι και αδέκαστοι «Κύπριοι πολίτες» πως: «Η Λευκωσία ανέκαθεν ήταν η Πολιτιστική Πόλη της Κύπρου και όπως τονίσαμε ξανά στο παρελθόν, κάθε πόλη του μικρού μας νησιού πρέπει να έχει το δικό της ρόλο, ώστε να μην υποβαθμίζεται η σημαντικότητα της κάθε πόλης»!(sic).

Για να καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα: «Η Κίνηση Πολιτών Κύπρου υποστηρίζει ότι σήμερα η μόνη πόλη στην Κύπρο που έχει προοπτικές για να φιλοξενήσει αυτό το γεγονός είναι η Λευκωσία, τόσο λόγω των έργων που υπάρχουν σε αυτήν όσο και λόγω αυτών που σχεδιάζονται να γίνουν, όπως είναι το Μέγαρο Πολιτισμού, το Νέο Κρατικό Θέατρο, τα αρκετά υπαίθρια και κλειστά θέατρα των Δήμων της πόλης, η εντός των τειχών πόλη με τα διάφορα πολιτιστικά κέντρα και άλλα πολλά.»

Είναι λοιπόν καιρός να φύγουν από τις «εντός των τειχών» παρωπίδες τους τα αππωμένα χωραϊτούθκια (και αυτοαποκαλούμενοι «Κύπριοι Πολίτες» της ύποπτης αυτής «Κίνησης») και να κάνουν και μια βόλτα κατά Λεμεσό μεριά όπου αφού τους ενημερώσουμε για την Ιστορία αυτού του τόπου και αυτής της πόλης να τους δείξουμε τους χώρους και τους θεσμούς που δημιουργούν σήμερα τον πολιτισμό της σύγχρονης Κύπρου.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media