Το «φατσοβιβλίο», τουτέστιν το facebook

Είναι απίστευτο το πόσο η ηλεκτρονική διαδυκτίωση μπήκε εδώ και καιρό τώρα στη ζωή μας και την άλλαξ εάρδην. Όσοι δεν το κατάλαβαν και εξακολουθούν να μην το καταλαβαίνουν «δεν ξέρουν που πατούν και που πηγαίνουν» για να χρησιμοποιήσω τους στίχους του φίλου μου του Νιόνιου. Το γεγονός αυτό το αντιλήφθηκαν έγκαιρα εκατομμύρια ανθρώπων σ όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα τους και πολλοί Κύπριοι και μεταξύ αυτών και πολλοί πολιτικοί, (λείπει ο Μάρτης που τη σαρακοστή;), κυπριακά κόμματα, κοινωνικές ομάδες δράσης και αντίδρασης, καλλιτέχνες και όσοι μεριμνούν να εναρμονίζονται με το πνεύμα της εποχής δημιουργώντας τη σελίδα τους στο διαδίκτυο αλλά κυρίως στο περιβόητο «φατσοβιβλίο», επί το ελληνικότερο, τουτέστιν το facebook. Το νέο αυτό φρούτο κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνίας, γνωριμιών αλλά κυρίως εργαλείο προβολής και προπαγάνδας για τους επιτήδειους του είδους.

Ρηξικέλευθοι λοιπόν και εκσυγχρονισμένοι πολίτικοι όπως ο Γιάννης Κασουλίδης, ο ΝίκοςΤορναρίτης, ο Ρίκος Ερωτοκρίτου, η Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ο Νίκος Κουτσού, ο Ζαχαρίας Κουλίας, ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Ττίμης Ευθυμίου και πάρα πολλοί άλλοι, φιλοδοξούντες να ασχοληθούν με την πολιτική ή απλώς πολιτικολογούντες, που παραλείπουμε λόγω χώρου, φρόντισαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει το δημοφιλές αυτό μέσο επικοινωνίας και προβολής. Αλλά και όλα τα κυπριακά κόμματα είτε τα ίδια απ ευθείας είτε δια μέσου οπαδών τους δημιούργησαν «γκρουπ» στο φατσοβιβλίο.

Κάποια άλλα γκρουπ όμως έντονα και ακραία πολιτικοποιημένα όπως : «Έλληνα της Κύπρου Ξύπνα», «Δεν ξεχνώ την εισβολή-η Κύπρος είναι ελληνική», «Ξευτίλα κάνε μας τη χάρη και φύγε από το ΔΗΣΥ-πήγαινε στο ΑΚΕΛ», (εννοώντας σαφώς τον Νίκο Αναστασιάδη), για να μη παραλείψουμε βέβαια και τη «Χρυσή Αυγή» και πάρα πολλά άλλα, μα πάρα πολλά σας λέω, (που παραλείπω να αναφέρω για να μη βρω και τον μπελά μου…) δημιουργούν επικίνδυνες ατραπούς και μέσα ποδηγέτησης των νέων μας που είναι οι κατ’ εξοχή χρήστες τέτοιων τεχνολογιών. Και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να ελέγξει.

Εμπρός λοιπόν και όσοι φιλόδοξοι μέλλοντες πολιτικοί, «φατσοβιβλιοθείτε» και προβληθείτε αν θέλετε να διατηρείστε στο παιγνίδι της κάθε είδους εξουσίας, πολιτειακής ή τοπικής. Μέχρι τις επόμενες εκλογές προλαβαίνετε για να μη χάσετε το τραίνο!
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media