• Αρχική
  • Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου


02.12.2021


Η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές και οι επικρίσεις κατά του απόντα Υπουργού Εξωτερικών, η πίεση στο πρόγραμμα των εμβολιασμών την ώρα που η Πρόεδρος της Κόμισιον εκφράζει απόψεις για την ανάγκη να καταστούν οι εμβολιασμοί υποχρεωτικοί, οι καταγγελίες για υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Πόλεως Χρυσοχούς και η αστυνομική έρευνα για τον θάνατο ασθενή σε ταξί, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο ΔΗΣΥ δεν είναι σημαία ευκαιρίας κανενός» αναφέρεται στις επισημάνσεις του Προέδρου του κόμματος στη χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, το οποίο αποφάσισε όπως στις 10 Ιανουαρίου υποβληθούν οι υποψηφιότητες για το χρίσμα του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές και τη διεξαγωγή της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου στις 12 Μαρτίου. Αλλού αναφέρεται στην 12σέλιδη επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη που ανέγνωσε ο Διευθυντής του γραφείου του στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών, που συνεδρίασε χθες για τα Pandora Papers. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο αναφέροντας ότι σε συναγερμό έχει τεθεί η Αστυνομία.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κ. Πετρίδης – Ν. Χριστοδουλίδης, δύο ξένοι, στην ίδια κυβέρνηση», αναφέρεται στο κύριο του θέμα στη χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ με αντικείμενο τις προεδρικές εκλογές και σημειώνει ότι ο Υπ. Οικονομικών «έστησε στον τοίχο» τον απόντα από τη συνεδρία Υπ. Εξωτερικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ολοκληρώθηκαν οι αστυνομικές έρευνες για τις υποθέσεις του Συνεργατισμού με τα ποινικά αδικήματα σε κάποιες υποθέσεις να είναι εξόφθαλμα. Αλλού αναφέρεται στις επιφυλάξεις κατά της νομοθετικής ρύθμισης του κατώτατου μισθού τις οποίες εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κατά την χθεσινή 94η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου.

Υπό τον τίτλο «Εμβολιασμοί ξανά υπό πίεση», η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ενώ στην Κύπρο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια της κυβέρνησης, η Πρόεδρος της Κομσιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εκφράζοντας προσωπικές απόψεις, δήλωσε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να συζητηθεί. Σε άλλο θέμα με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο αναφέρεται στην ζωή του «Πάπα των φτωχών του κόσμου». Αλλού γράφει ότι στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τις δύο άφαντες Ρωσίδες, οι οποίες εξαφανίστηκαν από τις 17 Νοεμβρίου και κάνει λόγο για ελπίδες στις κλήσεις και τα μηνύματα του 32χρονου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με απώλεια ζωών πληρώνουμε την υπολειτουργία των νοσοκομείων μας!» αναφέρεται στο νοσοκομείο της Πόλεως Χρυσοχούς και σημειώνει ότι υπάρχει ανεπαρκής στελέχωση, οι πρώτες βοήθειες υπολειτουργούν και δεν υπάρχει καρδιολόγος, ενώ υπάρχουν τρία ασθενοφόρα, εκ των οποίων μόνο το ένα με προσωπικό. Αλλού γράφει για αισχροκέρδεια στις τιμές των καυσίμων με την κυβέρνηση «να κλείνει τα μάτια». Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέες προτάσεις για αντιμετώπιση της ακρίβειας και ανακούφιση των νοικοκυριών ετοιμάζει το ΑΚΕΛ, όπως προανήγγειλε ο ΓΓ του κόμματος.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Έρευνα για το θάνατο ασθενή σε ταξί» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα στο νοσοκομείο της Πόλεως Χρυσοχούς για ενδεχόμενη εγκληματική αμέλεια έπειτα από το θάνατο ασθενή σε ταξί, ο οποίος ενώ επισκέφτηκε το νοσοκομείο και του είπαν να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο εξετάζει νέα μέτρα, ενώ γονείς παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αλλού γράφει ότι ενόψει της επίσκεψής του ο Πάπας Φραγκίσκος προτρέπει τους πιστούς να προσευχηθούν μαζί του για τους ανθρώπους που έχουν πληγωθεί ψυχικά και αναζητούν ελπίδα.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".