21.03.2019 - World Water Day

Στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας παρουσιάζονται έργα για την Hμέρα του Νερού των: G. F. Handel: Η Μουσική των Νερών, HWV 348-350, T. Dun: Το Κοντσέρτο του Νερού για κρουστά με νερό και ορχήστρα και με αφορμή τα 101 χρόνια από το θάνατο του C. Debussy: Η Θάλασσα: Τρία συμφωνικά σκίτσα για ορχήστρα, L. 109 σε παγκύπρια πρεμιέρα.

19.03.2019 - Μονόλογοι απ’ τη Γάζα

Οι Μονόλογοι απ’ τη Γάζα δεν είναι έργο ενός σπουδαίου συγγραφέα. Είναι ένα έργο, το οποίο έχει δημιουργηθεί από αυθεντικές εξομολογήσεις μαθητών ηλικίας 13 – 17 ετών, οι οποίοι έζησαν τον πόλεμο στην Παλαιστίνη τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Ιανουάριο του 2009.

17.03.2019 - Ρεσιτάλ πιάνου | Γιάννης Γεωργίου

Σε ένα συναρπαστικό, απολαυστικό και συγκινητικό μουσικό ταξίδι, μέσα από διάφορες εποχές, στυλ και χώρες, έχει βάλει σκοπό να παρασύρει το κοινό στο νέο του ρεσιτάλ ο διακεκριμένος Κύπριος πιανίστας Γιάννης Γεωργίου, με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε αντιθέσεις που περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Ντεμπυσσί, Μπραμς και Ραχμάνινοφ σε τέσσερις ξεχωριστές ενότητες, αντιπροσωπεύοντας τέσσερις πολύ διαφορετικές εποχές πιανιστικής δημιουργίας, καθώς και έργα των Σκαρλάττι και Σκριάμπιν.

16.03.2019 - Δύο Ξεροκέφαλες Κουτάλες

Όταν ο πρίγκιπας σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, οι δυο καλύτεροι μάγειρες του βασιλείου πρέπει να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Ανήμποροι να συνεργασθούν, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Μια παράσταση για τη φιλία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα με χιούμορ, πρωτότυπη μουσική, τραγούδι και έντονη διάδραση με τα παιδιά!

Η Αρρώστια της Νιότης

Στροβιλισμένοι στη δίνη των αισθήσεων και των ερωτικών ανταγωνισμών, επτά νέοι φοιτητές βιώνουν την αβεβαιότητα της εποχής του μεσοπολέμου και αναζητούν νόημα σε μια φαινομενική ματαιότητα, εκκολάπτοντας «ακούσια» το αυγό του φιδιού.

07.03.2019 - Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια

Το βραβευμένο με Tony Award (2002) έργο του Έντουαρντ Άλμπι, που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερά του, είναι μια κωμωδία που μιλάει για την αγάπη, την απώλεια, τα όρια της ανοχής μας και για το ποιοι πραγματικά είμαστε.

06.03.2019 - Με πνευστά από τη Βιρτζίνια

Μια ξεχωριστή συναυλία με τη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου - Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που θα ενώσει δυνάμεις με το Σύνολο Πνευστών του Christopher Newport University από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

05.03.2019 - Το Ευχαριστημένο - Θέατρο Πορεία

Βασισμένη στο Ευχαριστημένο, το βραβευμένο μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση.

26-27.02.2019 - Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στην Κύπρο, σε Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο προβάλλοντας τις ταινίες που διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν κατά τη διοργάνωση του 2018.

Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media