Skip to main content
Περί τις 2.500 οι εκκρεμούσες αιτήσεις για ΕΕΕ

Περί τις 2.500 οι εκκρεμούσες αιτήσεις για ΕΕΕ σύμφωνα με το Υπ. Εργασίας


Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό εξέταση περί τις 2.500 αιτήσεις για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι οποίες έχουν παραληφθεί τους τελευταίους μήνες και αφορούν, στην πλειοψηφία τους, πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη υποβάλει μία ή περισσότερες αιτήσεις στο παρελθόν και έχουν απορριφθεί, επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας για να καταστούν δικαιούχοι.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το οποίο απαντά σε σημερινά δημοσιεύματα σε σχέση με ΕΕ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τη σχετική με το θέμα έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι αιτήσεις για παροχή ΕΕΕ, πριν εγκριθούν ή απορριφθούν, με βάση τη νομοθεσία υπόκεινται σε διεξοδικούς ελέγχους, με ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη όλων των ικανών προς εργασία αιτητών στην αγορά εργασίας».

Επομένως, «κατά την εξέταση αιτήσεων που υποβάλλονται από άνεργα, αλλά ικανά προς εργασία πρόσωπα, δίδεται προτεραιότητα στην εξεύρεση και παραπομπή των προσώπων αυτών σε κατάλληλες θέσεις εργασίας, πριν από την περαιτέρω εξέταση της αίτησης για παροχή ΕΕΕ».

Σημειώνεται από το Υπουργείο Εργασίας, «ότι ο έλεγχος της διαδικασίας εξέτασης αιτήσεων για το ΕΕΕ, προέκυψε μετά από συνάντηση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου με την ανώτατη διοίκηση του Υπουργείου κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων προσδιορίζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα ως προτεραιότητα για το Υπουργείο Εργασίας».

Το Υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «βρίσκεται σε εποικοδομητική συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών που εφαρμόζονται και της εξυπηρέτησης του πολίτη».

Σε αυτό το πλαίσιο «έχουν ήδη υλοποιηθεί πολλές από τις εισηγήσεις που έχουν προταθεί αλλά και επιπρόσθετα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο για βελτίωση των διαδικασιών που εφαρμόζονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση