Skip to main content
Προχωρούν κανονικά αύριο με τη δίωρη αποχή οι μαθητές

Προχωρούν κανονικά αύριο με τη δίωρη αποχή οι μαθητές


Προχωρούν κανονικά με την εξαγγελθείσα για αύριο δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους, κατά την 3η και 4η Περίοδο, οι μαθητές.

Ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της ΠΣΕΜ είχαν σήμερα συνάντηση, παρουσία και μελών της κυπριακής Παιδοβουλής, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για το θέμα του θεσμού των τετραμήνων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Γραμματεία της ΠΣΕΜ παρακάθισε σε σύσκεψη για να αξιολογήσει τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση και αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά στην δίωρη αποχή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Παναγιώτης Γεωργίου ανέφερε ότι «εμείς δεν μηδενίζουμε τίποτα και κανένα διάλογο, όπως προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα».

Ανέφερε ότι το Υπουργείο αποφάσισε μετά την εξαγγελία των μέτρων, να γίνει πιο ελαστικό και ευέλικτο "παρά το ότι τον προηγούμενο καιρό ήταν αμείλικτοι όσον αφορά τις συγκεκριμένες εξετάσεις".

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΣΕΜ, σήμερα για τρίτη φορά το Υπουργείο παρουσίασε διαφορετικά και αντιφατικά πράγματα.

"Αποφάσισαν να επιδείξουν μια παραπάνω ελαστικότητα, όμως, στο κύριο, το πάγιο αίτημα της ΠΣΕΜ που ήταν να μας πει 'αναστέλλουμε, αποσύρουμε τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και θα συνεχίσουμε να υπάρξει μια σύγκλιση', αυτό δεν έγινε. Οπότε παίρναμε το θέμα στο αίτημα μας, γιατί προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αν δεν αποσύρουμε τα μέτρα, είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τυχόν αποτυχία στην παιδεία. Όποτε τους παίρναμε το αίτημα μας μπροστά, δεν πήραμε ουσιαστική απάντηση», πρόσθεσε.

Οπότε, σημείωσε ο κ. Γεωργίου, συνεχίζουν κανονικά με τα μέτρα, τα οποία έχουν εξαγγείλει. «Και για να σταλεί το μήνυμα ότι οι μαθητές είναι κάθετα αντίθετοι με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και του οτιδήποτε παραπλήσιου σε τούτη την φιλοσοφία και ότι θέλουμε και επιδιώκουμε πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι θα προσπαθήσουν την επόμενη εβδομάδα να έχουν συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και τους οργανωμένους γονείς, ούτως ώστε στις 25 Ιανουαρίου να πάνε στο διάλογο όσο πιο προετοιμασμένοι γίνεται.

Το μέτρο της αποχής πλήττει τους ίδιους τους μαθητές, αναφέρει το ΥΠΠ, η ΠΣΕΜ προχωρεί κανονικά με τα μέτρα

Η θέση του Υπουργού Παιδείας ήταν και παραμένει πως το μέτρο της αποχής, τους μόνους που πλήττει είναι τους μαθητές, γι` αυτό και τους καλεί για άλλη μία φορά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχίσουν το διάλογο, “ο οποίος διεξήχθη σήμερα σε εξαιρετικό κλίμα, με θετικά αποτελέσματα“, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο.

Σημειώνει ότι ο Υπουργός Παιδείας είχε σήμερα το μεσημέρι εκτενή και παραγωγική συνάντηση με την ηγεσία της ΠΣΕΜ, κατά την οποία συζητήθηκαν αναλυτικά οι ανησυχίες των μαθητών από την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού μέτρου των τετραμήνων.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει, επίσης, ότι δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που ήγειραν οι μαθητές και ο Υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης δεσμεύτηκε ενώπιον της ΠΣΕΜ να συνεχίσει το διάλογο, τόσο με τους μαθητές όσο και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς.

Αναφέρει, τέλος, ότι δυστυχώς, παρά τον εποικοδομητικό διάλογο και τις συγκλίσεις, καθώς και την ικανοποίηση όλων των πλευρών για τα θετικά αποτελέσματα, αργά το απόγευμα διαπίστωσαν πως η ΠΣΕΜ επιμένει στην υλοποίηση των μέτρων αποχής που προκήρυξε για αύριο, γεγονός το οποίο εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση