• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Κύπρος
  • Θα είμαστε αμείλικτοι με παραβάτες διαταγμάτων, ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας
Θα είμαστε αμείλικτοι με παραβάτες διαταγμάτων, ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Θα είμαστε αμείλικτοι με παραβάτες διαταγμάτων, ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Θα είμαστε αμείλικτοι με όσους παραβαίνουν τα Διατάγματα του Κράτους γιατί υπεράνω όλων είναι η δημόσια υγεία, η οποία πρέπει να διασφαλιστεί με στόχο να ξεπεραστεί η κρίση και να βγούμε αλώβητοι από τη λαίλαπα του κορωνοϊού που μαστίζει την κοινωνία, ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα όπου μετέβη για επιθεώρηση των ελέγχων που γίνονται από τα μέλη της Αστυνομίας, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το πρωί μετέβη για επιθεώρηση σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας και στη συνέχεια στην Λάρνακα, «με σκοπό να δούμε τα μέτρα που λαμβάνονται, να δούμε τα μέλη μας» είπε, και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε κοντά και δίπλα τους για να τους υποστηρίξουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί. Κυρίως όμως για να είμαστε βέβαιοι ότι εφαρμόζονται τα μέτρα σε σχέση με την μη εξάπλωση του κορωνοϊού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Αρχηγός ανέφερε πως «καθημερινά γίνονται δύο τηλεδιασκέψεις με τους Διευθυντές των Αστυνομικών Σταθμών, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα και τι συμβαίνει σε όλες τις πόλεις. Έχω μιλήσει έντονα στους Αστυνομικούς Διευθυντές αλλά και στους αστυνομικούς που στελεχώνουν τα οδοφράγματα, ούτως ώστε να είμαστε αυστηροί, αφού στόχος όλων μας είναι να εμπεδωθεί το αίσθημα της υγείας και να προστατεύσουμε την υγεία του κόσμου».

Αναφορικά με την ενίσχυση των περιπόλων της Αστυνομίας, ο Αρχηγός της Δύναμης είπε πως «κατόπιν συνεννόησης και τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργού Εσωτερικών έχουμε εμπλέξει και 50 άτομα θηροφύλακες, τα οποία στελεχώνουν μαζί με τους αστυνομικούς και μέλη της Εθνικής Φρουράς τα διάφορα πόστα που βρίσκονται στους δρόμους».

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους γιατί όπως εξήγησε «υπάρχει μια στενότατη συνεργασία με όλες τις Υπηρεσίες του Κράτους περιλαμβανομένων των μελών της Εθνικής Φρουράς και της Θηροφυλακής. Με πολλή ικανοποίηση παρατηρείται ότι υπάρχει συμμόρφωση προς τα μέτρα που λήφθηκαν».

Ανέφερε ωστόσο ότι «υπάρχουν δυστυχώς και άτομα που δεν καταλαβαίνουν με λόγια και είμαστε υποχρεωμένοι να τους καταγγείλουμε και να πληρώσουν το ανάλογο πρόστιμο. Ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να σχηματιστεί φάκελος γιατί φαίνεται να διαπράττονται και άλλα σοβαρότερα αδικήματα ή ακόμα λόγω της φύσης και του τρόπου που διαπράττεται η παράβαση της Νομοθεσίας και των Διαταγμάτων, χρειάζεται να συμπληρωθούν φάκελοι».

Ερωτηθείς πόσες υποθέσεις παρακοής και παράβασης των Διαταγμάτων έχουν οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίων, ο Αρχηγός απάντησε πως «είναι αρκετές οι περιπτώσεις, ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η αποπεράτωση των φακέλων και καθημερινά οδηγούνται υποθέσεις στο Δικαστήριο. Υπάρχει μια ευαισθησία και στη Δικαστική εξουσία ώστε να επιλαμβάνονται τέτοιων θεμάτων το συντομότερο δυνατόν ούτως ώστε να συμβάλουμε όλοι μας στην εμπέδωση του αισθήματος ότι όλοι πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία του κόσμου γιατί υπεράνω όλων είναι η ασφάλεια και η υγεία του κοινού».

Σε ερώτηση κατά πόσον οι μεγάλοι αριθμοί παρακοής των Διαταγμάτων προβληματίζουν την Αστυνομία, απάντησε πως «βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, αφού σήμερα είναι ελάχιστη η κίνηση στους δρόμους κάτι που μας ικανοποιεί. Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, υπάρχουν οι καταγγελίες και θα είμαστε αμείλικτοι γιατί υπεράνω όλων υπερισχύει η δημόσια υγεία και θα πρέπει να την διασφαλίσουμε όλοι από το πόστο που υπηρετεί ο κάθε ένας από μας ώστε να περάσει η κρίση που μαστίζει την κοινωνία και να βγούμε αλώβητοι από την λαίλαπα που υπάρχει ανά το παγκόσμιο».

Ο Αρχηγός της Δύναμης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΑΔΕ Λάρνακας, ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο «Χρόνια Πολλά» αφού όπως εξήγησε «σήμερα είναι πρωταπριλιά και είναι εθνική γιορτή. Τις ευχές μας στο Κυπριακό λαό για ένα καλύτερο αύριο» είπε και πρόσθεσε πως «ενώ θα έπρεπε να γιορτάζουμε την εθνική επέτειο, εντούτοις είμαστε στους δρόμους γιατί βρισκόμαστε εν μέσω μίας πανδημίας και πρέπει όλοι να δώσουμε το μήνυμα της προστασίας του κοινού από τον κορωνοϊό».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση