• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Κύπρος
  • Ακόμη ένας νεκρός, 58 τα νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό
Ακόμη ένας νεκρός, 58 τα νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό

Ακόμη ένας νεκρός, 58 τα νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό

Ακόμη 1 νεκρό μετράει η Κύπρος από τον κορωνοϊό, καθώς και 58 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα όπως ανακοινώθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Υγείας.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 58 από σύνολο 779 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

• 24 άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών,

• 2 άτομα από τις Βρετανικές Βάσεις, και

• 32 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται. Να υπογραμμίσω εδώ ότι τα άτομα των οποίων εξετάζουμε το ιστορικό δεν σημαίνει ότι είναι ορφανά. Σημαίνει ότι ακόμα είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης για να διαπιστώσουμε από που νόσησε το άτομο.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 320 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). 8.176 εργαστηριακών αναλύσεων έγιναν μέχρι τώρα από όπου βρέθηκαν θετικά τα 320.

Παράλληλα 24 άτομα που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν έχουν αποθεραπευτεί και έλαβαν εξιτήριο.

Ένας ακόμη θάνατος άνδρα 66 ετών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Συνολικά εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, όπως ανακοίνωσε ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν μάχη με το χρόνο για την ετοιμασία άλλων 120 κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσηλευτήρια της χώρας.

Από την πλευρά τους οι Αρχές απευθύνουν έκκληση για την αυστηρή τήρηση των διαταγμάτων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης έως τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης, οι κεντρικοί δρόμοι της Λευκωσίας παρουσίαζαν μια πρωτόγνωρη εικόνα.

Η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες που αποφασίστηκε για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού μετέτρεψαν την πρωτεύουσα της Κύπρου σε πόλη φάντασμα.

Το πολύ αυστηρό μέτρο συνοδεύτηκε και από νέες οδηγίες προς τους αστυνομικούς.

Τερματίστηκαν οι μηχανοκίνητες περιπολίες και πλέον οι έλεγχοι πεζών και οδηγών γίνονται από στατικά περίπολα, επειδή κρίθηκε ότι θα είναι καλύτερη η αποτελεσματικότητά τους.

Υπήρξε μάλιστα ενίσχυση και από τέσσερα περίπολα της Εθνικής Φρουράς, ενώ στους ελέγχους συμμετέχουν και μέλη της Πολιτικής Άμυνας.

Τη διμερή συνεργασία σε θέματα αντιμετώπισης του κορονοϊού συζήτησαν το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Νετανιάχου στον λογαριασμό του στο twitter.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους που αφορούν την μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς και τη διμερή συνεργασία σε θέματα πολιτικής, έρευνας και ανάπτυξης και προμηθειών, αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ, euronews
Αναζήτηση