Skip to main content
Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι ιδιοκτήτες μέσων θαλάσσιων αθλημάτων – ψυχαγωγίας

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι ιδιοκτήτες μέσων θαλάσσιων αθλημάτων – ψυχαγωγίας


Στη λήψη μέτρων προτίθεται να προχωρήσει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών μέσων θαλάσσιων αθλημάτων – ψυχαγωγίας κατά την προσεχή έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο οποίος ζητά στήριξη των επαγγελματιών του συνδέσμου.

Ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος μέσω της ΠΟΒΕΚ, αναφέρει πως η έκτακτη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου στη Χοιροκοιτία «με εντολή από τις τοπικές συνελεύσεις των επαγγελματιών του κλάδου να προχωρήσουν στην λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και δυναμικών ενεργειών, προς αντιμετώπιση μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς και κατάστασης που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς και ειδικά οι τοπικές αρχές σε σχέση με τα προβλήματα του κλάδου».

«Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για συνεννόηση και συνεργασία είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τις εργασίες μας και πάνω απ’ όλα την ασφάλεια και υγεία όλων όσοι ασχολούνται με τα θαλάσσια αθλήματα, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε πολύ περισσότερο πελάτες, ντόπιοι και ξένοι», προστίθεται.

Όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος, οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για στήριξη των επαγγελματιών εν μέσω πανδημίας δεν περιλάμβαναν τα ίδια τα μέλη του, ενώ γίνεται λόγος και για «μία πίεση από συγκεκριμένες Τοπικές Αρχές για πλήρη καταστροφή και εξαφάνιση μας με προτάσεις που έχουν καταθέσει».

Για την επιβίωση μας, προσθέτουν οι ιδιοκτήτες μέσων θαλάσσιων αθλημάτων – ψυχαγωγίας, καταθέσαμε προτάσεις και εισηγήσεις, «οι οποίες όχι μόνο δεν εισακούστηκαν αλλά μας αγνόησαν παντελώς», ενώ πλην του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, προσθέτουν, τα υπόλοιπα αρμόδια Υπουργεία επέδειξαν αδιαφορία στις εκκλήσεις για διάλογο.

Το αποκορύφωμα για τον Σύνδεσμο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποτελεί η απόρριψη της ένστασης του όσον αφορά τα Σχέδια Χρήσης της Παραλίας, «που οδηγούν στην καταστροφή και στον θάνατο τους επαγγελματίες στον κλάδο μας».

Οι ιδιοκτήτες μέσων θαλάσσιων αθλημάτων – ψυχαγωγίας δηλώνουν πως διεκδικούν τα αυτονόητα, με κύριο το δικαίωμα για εργασία σε συνθήκες ασφάλειας, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους πελάτες τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση