Στο τελικό στάδιο η πρόταση εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στην Κύπρο

Στο τελικό στάδιο η πρόταση εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στην Κύπρο

Τα μέλη της ορισθείσας από το Υπουργικό Συμβούλιο Επιτροπής Εορτασμού του 1821 στην Κύπρο βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας της πρότασής τους προς την Κυβέρνηση σε σχέση με τις εκδηλώσεις του είσημου εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, προγραμματίζεται σε γενικές γραμμές, η πρόταση να περιλαμβάνει μια κεντρική εμβληματική εκδήλωση (με επίσημες ομιλίες, μεγάλη συναυλία κ.ά.), έκδοση επετειακού τόμου, έκθεση κειμηλίων – ενθυμημάτων, Διεθνές Συνέδριο, δημιουργία ντοκιμαντέρ και κοινή εκδήλωση με την αντίστοιχη Επιτροπή εορτασμού τής Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, η Επιτροπή συνήλθε στην 3η συνεδρίασή της την 28η Αυγούστου υπό την προεδρία τού καθηγητή Γεώργιου Μπαμπινιώτη, στην παρουσία τού Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου και η συζήτηση ενώπιόν της επικεντρώθηκε στη διαμόρφωση της πρότασης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Επιτροπή θα λειτουργήσει παραλλήλως συμβουλευτικά με εισηγήσεις, προώθηση προτάσεων και συμβουλευτική στήριξη των εκδηλώσεων που θα αναληφθούν από διαφόρους φορείς στην Κύπρο και την Κυπριακή Ομογένεια.

Τέλος, αναφέρεται ότι η Επιτροπή αποφάσισε και αποστέλλεται Εγκύκλιος στα Σχολεία με την οποία προτείνεται και ενθαρρύνεται η διοργάνωση εκδηλώσεων εορτασμού της Επετείου των 200 χρόνων με πρωτοβουλία των Σχολείων και ευρεία συμμετοχή των μαθητών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση