Τριάντα επτά κρούσματα στο Ίδρυμα Αποστόλου Παύλου

Τριάντα επτά κρούσματα στο Ίδρυμα Αποστόλου ΠαύλουΣυναγερμός στο Ειδικό Σχολείο «Αποστόλου Παύλου» στο Λιοπέτρι ύστερα από τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας χθες επιβεβαιώθηκαν 37 άτομα θετικά στη νόσο Covid – 19.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αδάμος Κακουρής ανέφερε πως το σύνολο των δειγματοληπτικών ελέγχων ήταν 65 και όχι 52, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, ενώ με φανερή δυσαρέσκεια είπε πως κανένας δεν ενημέρωσε ούτε τη διεύθυνση του σχολείου αλλά ούτε και το διοικητικό συμβούλιο για την ύπαρξη των κρουσμάτων εντός του σχολείου.

«Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ήταν αυτοί που έπρεπε να το μάθουν πρώτοι», είπε, σημειώνοντας ότι ανέμενε διαφορετική αντιμετώπιση από το Υπουργείο.

Ερωτηθείς που αποδίδει τη μεγάλη διασπορά εντός του ιδρύματος, είπε πως λόγω της κατάστασης των ατόμων που φοιτούν στο ίδρυμα, που είναι άτομα που χρειάζονται αυξημένη φροντίδα, οι φροντιστές έρχονται σε ιδιαίτερα στενή επαφή μαζί τους και έτσι φαίνεται να κόλλησαν.

Ο κ. Κακουρής διαβεβαίωσε πως ενεργοποιήθηκαν τάχιστα όλα τα πρωτόκολλα, το σχολείο έκλεισε, έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών και τα θετικά στον ιό άτομα περιορίστηκαν.

Εξήγησε επίσης πως το ίδρυμα λειτουργεί δύο σπίτια 24ωρης φιλοξενίας για άτομα του Κέντρου οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν ή δυσκολεύονται να τους προσφέρουν την ανάλογη φροντίδα.

«Τα θετικά άτομα απομονώθηκαν στο ένα σπίτι υπό την συνεχή επίβλεψη καταρτισμένων γιατρών και νοσηλευτών ενώ τα αρνητικά στον κορωνοϊό άτομα, βρίσκονται στο άλλο με τους φροντιστές που δεν έχουν νοσήσει», ανέφερε.

Είπε επίσης πως οι φροντιστές που εντοπίστηκαν θετικοί τέθηκαν σε κατ’οικόν περιορισμό.

Το ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση