Oκτώ οδηγοί θετικοί σε προκαταρκτικό νάρκοτεστ, επεισοδιακή ανακοπή οχήματος στη Λευκωσία

Oκτώ οδηγοί θετικοί σε προκαταρκτικό νάρκοτεστ, επεισοδιακή ανακοπή οχήματος στη Λευκωσία

Τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθησαν από τις 13 Ιανουαρίου έως σήμερα για αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών. Οκτώ οδηγοί εντοπίστηκαν θετικοί ενώ σημειώθηκε και επεισοδιακή ανακοπή οχήματος στη Λευκωσία.

Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι συνολικά οκτώ υπό διερεύνηση υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέκυψαν μετά από ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, οκτώ οδηγοί οχημάτων, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο ναρκοτέστ. Σε μια από τις περιπτώσεις μάλιστα, τα ξημερώματα σήμερα, στη Λευκωσία, η ανακοπή του οχήματος ήταν επεισοδιακή. Ο οδηγός παρέλειψε να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, υπέπεσε σε σωρεία τροχαίων παραβάσεων και συγκρούστηκε με περιπολικό όχημα της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, παρά τη σύγκρουση, ο οδηγός συνέχισε την πορεία του, καταδιώχθηκε από μέλη της Αστυνομίας και τελικά ανακόπηκε. Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος ήταν 19χρονος, ο οποίος είχε ως συνοδηγό δεύτερο 19χρονο. Οι δύο συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ ο οδηγός υπεβλήθη σε έλεγχο νάρκοτεστ με θετικό αποτέλεσμα.

Από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων, ο 19χρονος οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε.

Εξάλλου χθες, το απόγευμα στην επαρχία Αμμοχώστου, 39χρονος οδηγός, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ, καθώς και σε άλκοτεστ, με χαμηλότερη ένδειξη 89μg%, αντί 22μg%. Στο όχημά του εντοπίστηκαν επίσης ένα κυνηγετικό όπλο, ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο, καθώς και 18 ζευγάρια παπούτσια και δύο κούτες τσιγάρα, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί δασμοί, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Επιθετικά όργανα, αλλά και ποσότητα ναρκωτικών, εντοπίστηκε και στο όχημα 25χρονου οδηγού, που εντοπίστηκε θετικός σε έλεγχο ναρκοτεστ, στις 17 Ιανουαρίου, στην επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, στο αυτοκίνητο του 25χρονου, εντοπίστηκαν δυο μαχαίρια και μικρή ποσότητα κάνναβης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Σε άλλη περίπτωση, στις 16 Ιανουαρίου 2021, 39χρονη οδηγός ενεπλάκη σε τροχαία σύγκρουση, όταν το αυτοκίνητό της, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται παρέκκλινε της πορείας του, εισήλθε σε χωράφι και προσέκρουσε σε πινακίδα.

Η 39χρονη, η οποία δεν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση, υποβλήθηκε σε νάρκοτεστ και άλκοτεστ, με θετική ένδειξη και στα δύο. Όσον αφορά το ποσοστό αλκοόλης, στον οργανισμό της, η χαμηλότερη τελική ένδειξη ήταν 81μg%, αντί 22μg%.

«Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης», αναφέρεται.

Η Αστυνομία Κύπρου, σημειώνεται, «δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων».

Ένδειξη για αλκοόλ πέντε φορές πάνω από το όριο είχε γυναίκα οδηγός στην επαρχία Αμμοχώστου

Γυναίκα ηλικίας 42 ετών οδηγούσε όχημα και μετά από έλεγχο αλκοόλης διαπιστώθηκε ότι είχε στον οργανισμό της ποσότητα αλκοόλης πέντε φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία χθες βράδυ, τα μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου εντόπισαν και έθεσαν εκτός οδικού δικτύου, 42χρονη οδηγό, η οποία μετά από έλεγχο αλκοόλης διαπιστώθηκε ότι είχε στον οργανισμό της ποσότητα αλκοόλης πέντε φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία αναφέρει πως γύρω στις 20.15, σε δρόμο στην επαρχία Αμμοχώστου, τα μέλη της Τροχαίας ανέκοψαν για έλεγχο, αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονη.

Η οδηγός υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης, με θετική ένδειξη. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη ένδειξη 119μg% αντί 22μg%, που είναι το επιτρεπόμενο όριο. Εναντίον της 42χρονης σχηματίστηκε δικογραφία, για να παρουσιαστεί ενώπιον Δικαστηρίου.

«Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί μια από τις σοβαρότερες τροχαίες παραβάσεις, αφού βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων», αναφέρεται. Προστίθεται ότι «η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών πριν από την οδήγηση, μπορεί να μειώσει την ικανότητα αντίληψης του οδηγού και ταυτόχρονα να αυξήσει το χρόνο αντίδρασής του, με τα αποτελέσματα ο οδηγός αυτός να αποτελεί πηγή κινδύνου, τόσο για τον ίδιο τον εαυτό του, όσο και για τους άλλους χρήστες του δρόμου».

Η Τροχαία Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση