Το Υπουργείο Υγείας προτρέπει τους εργαζόμενους να υποβληθούν σε rapid test πριν την επιστροφή στον εργασιακό χώρο

Το Υπουργείο Υγείας προτρέπει τους εργαζόμενους να υποβληθούν σε rapid test πριν την επιστροφή στον εργασιακό χώροΤο Υπουργείο Υγείας σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε τη Δευτέρα προτρέπει τους εργοδοτούμενους να υποβληθούν σε rapid test πριν την επιστροφή τους στον εργασιακό τους χώρο αύριο, μετά τις αργίες του Πάσχα, καθώς οι κοινωνικές επαφές ήταν αυξημένες.

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους εργοδότες και τους εργαζόμενους ότι ποσοστό 50% των εργαζομένων που συνεχίζουν να εργάζονται με φυσική παρουσία, υποβάλλεται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση. Σε επιχειρήσεις/υπηρεσίες, όπου ο αριθμός των εργοδοτουμένων που εργάζεται με φυσική παρουσία δεν υπερβαίνει τα πέντε άτομα, η διενέργεια τεστ είναι υποχρεωτική για όλα τα άτομα.

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι τα τεστ μπορούν να διενεργηθούν στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες είτε μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας δωρεάν ή σε ιδιωτικά εργαστήρια με ιδία έξοδα.

Υπενθυμίζει επίσης ότι εξαιρούνται της υποχρέωσης για διενέργεια rapid test αντιγόνου εβδομαδιαία άτομα που κατέχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 από τη Δημοκρατία, έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα με οποιοδήποτε αδειοδοτημένο εμβόλιο και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης, και άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά στη νόσο COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση