Δυο άτομα απέδρασαν από χώρο κράτησης μεταναστών στη Μεννόγεια

Δυο άτομα απέδρασαν από χώρο κράτησης μεταναστών στη ΜεννόγειαΔυο άτομα απέδρασαν τα ξημερώματα από τον χώρο κράτησης μεταναστών στη Μεννόγεια.

Εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως πρόκειται για δυο 25χρονους, ινδικής καταγωγής, οι οποίοι φαίνεται να απέδρασαν γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα.

Σημείωσε πως γίνονται έρευνες για εντοπισμό τους και πως για την απόδρασή τους ενημερώθηκαν και οι αρχές στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.

12:58 Αεροδρόμια και λιμάνια της Δημοκρατίας ενημερώθηκαν για απόδραση δύο αλλοδαπών από τη Μεννόγεια

Αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία έχουν ενημερωθεί σχετικά με την απόδραση δύο αλλοδαπών, από την Ινδία, ηλικίας 25 ετών, από το χώρο κράτησης τους στη Μεννόγεια.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας γύρω στις δύο τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Μαϊου, δόθηκε πληροφορία ότι πέντε άτυποι μετανάστες που βρίσκονταν στον Χώρο Κράτησης Αλλοδαπών Μεννόγειας (ΧΩΚΑΜ), επιχείρησαν να διαφύγουν.

Φαίνεται ότι οι άτυποι μετανάστες κατάφεραν να σπάσουν τα σιδερένια παραθυρόφυλλα του δωματίου της πτέρυγας, όπου διέμεναν και δένοντας κουβέρτες και κατέβηκαν στο προαύλιο του Χώρου.

Γυναίκα που επέβλεπε τις κάμερες ασφαλείας του ΧΩΚΑΜ εντόπισε τους πέντε άτυπους μετανάστες που κατέβαιναν από το δωμάτιο τους και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας τα οποία εντόπισαν τους αλλοδαπούς και κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις, ωστόσο οι δύο από αυτούς, κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Τα στοιχεία των δύο αλλοδαπών δόθηκαν στα αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα σημεία εισόδου και εξόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες διαφόρων Τμημάτων της Αστυνομίας για εντοπισμό τους με επίγεια αλλά και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα οι έρευνες της Αστυνομίας διεξάγονται σε περιοχές που βρίσκονται γύρω από το Χώρο Κράτησης Αλλοδαπών Μεννόγειας, ενώ στο Χώρο έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

19:37 Συνελήφθησαν οι δυο αλλοδαποί που απέδρασαν τα ξημερώματα από το χώρο κράτησης τους στη Μεννόγεια

Συνελήφθησαν μετά τις πέντε το απόγευμα οι δύο αλλοδαποί που απέδρασαν σήμερα τα ξημερώματα από το χώρο κράτησης τους στη Μεννόγεια.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, συνελήφθησαν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, οι δύο καταζητούμενοι 25χρονοι, οι οποίοι είχαν αποδράσει τις πρωινές ώρες από το χώρο κράτησής τους (ΧΩΚΑΜ) στη Μεννόγεια».

Η σύλληψη των δύο Ινδών έγινε κατορθωτή «μετά από γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας και συντονισμό από το Κέντρο Κρίσεως του Αρχηγείου Αστυνομίας, σε ανοικτή περιοχή του χωριού Μαρώνι.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση