Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη, εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη, εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση


Κίτρινη προειδοποίηση για παρατεταμένες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες την Τετάρτη, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Στην προειδοποίηση η οποία ισχύει από τις 0600 μέχρι τις 2200 την Τετάρτη αναφέρεται ότι «παρατεταμένες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά τη διαστήματα την περιοχή».

«Η συνολική βροχόπτωση πιθανόν τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το 24ωρο», προστίθεται.

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για αύριο:

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ ενώ σταδιακά το απόγευμα θα καταστούν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα παράλια κυματώδης, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ ενώ αρχικά τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".