Φωταγωγήθηκε το Προεδρικό Μέγαρο για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Φωταγωγήθηκε το Προεδρικό Μέγαρο για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας


Φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώματην Κυριακή το Προεδρικό Μέγαρο για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή φωταγώγησης ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, συνεχάρη τον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο «για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει για αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας με θαλασσαιμία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Ιωσήφ είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση, με πολιτικές που εφαρμόζουν επιδιώκουν να διασφαλίσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. «Απόδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα θέματα που απασχολούν τους ασθενείς είναι η εφαρμογή και η υλοποίηση του ΓεΣΥ, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης που εφαρμόστηκε στον τόπο μας από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε.

Ανέφερε ότι η φωταγώγηση του Προεδρικού Μεγάρου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, με κόκκινο χρώμα το οποίο συμβολίζει την προσφορά αίματος, στέλνει το μήνυμα ότι η Πολιτεία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό σας προσφέροντας κάθε βοήθεια.

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση στους πολίτες να συμβάλουν στις προσπάθειες ευαιασθητοποίησης για τη θαλασσαιμία.

«Το Υπουργείο Υγείας, μόλις προχθές Παρασκευή, απηύθυνε έκκληση για προσφορά αίματος. Ας ανταποκριθούμε όλοι σε αυτή την έκκληση, στηρίζοντας έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη» σημεώσε.

Εξέφρασε τέλος θερμές ευχαριστίες στους αιμοδότες, οι οποίοι με την αλτρουϊστική τους πράξη δίδουν στα άτομα με θαλασσαιμία το δικαίωμα σε μια φυσιολογική ζωή.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".