Ποδηλασία Αγάπης για τα βρέφη της Εντατικής του Μακαρείου από το Ίδρυμα Πάνος Ευρυπίδου

Ποδηλασία Αγάπης για τα βρέφη της Εντατικής του Μακαρείου από το Ίδρυμα Πάνος Ευρυπίδου


Το Ίδρυμα Πάνος Ευριπίδου διοργάνωσε για 7η συνεχή χρονιά την «Ποδηλασία Αγάπης» για τα βρέφη που βρίσκονται στην Εντατική Μονάδα Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου και Λεμεσού, εις μνήμην των αδελφών Πάνου & Κρίστιαν, οι οποίοι γεννήθηκαν πρόωρα.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου και συμμετείχαν γύρω στους 120 ποδηλάτες που έστειλαν το ισχυρό μήνυμα «κάθε πεταλιά και μια ευχή» για τα πρόωρα βρέφη, με την ευχή να επιστρέψουν σύντομα στο σπίτι τους.

Όπως αναφέρεται, η ανάγκη για τη δημιουργία του Ιδρύματος Πάνος Ευριπίδου προέκυψε από την εμπειρία των γονιών των τριδύμων Άγγελου, Πάνου και Κρίστιαν, οι οποίοι γεννήθηκαν πρόωρα το Μάιο του 2011. Ο Κρίστιαν χάθηκε μόλις 2 μέρες μετά την γέννηση του και ο Πάνος μετά από 14 μήνες. Η απώλεια αποτέλεσε κίνητρο για τη δημιουργία του Ιδρύματος τον Αύγουστο 2013.

Το ίδρυμα έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πρόωρων παιδιών προσφέροντας οικονομική βοήθεια για απαραίτητες θεραπείες. Το ίδρυμα επίσης, στηρίζει τους γονείς, παρέχοντας πληροφοριακό υλικό μέσω της ιστοσελίδας www.panosfoundation.org, και συμβάλλει στην ενημέρωση και στην προετοιμασία που χρειάζονται προκειμένου αντιμετωπίσουν την κατάσταση των παιδιών τους.

Το Ίδρυμα έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής 148 παιδιά παγκύπρια αρκετά από αυτά με σοβαρά θέματα υγείας, τα όποια συνεχίζει να βοηθά μέχρι σήμερα. Το συνολικό ποσό που έχει δοθεί για τη κάλυψη των θεραπειών των παιδιών αυτών έχει ξεπεράσει έως τώρα τις €280.000.

Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το Ίδρυμα Πάνος Ευριπίδου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μετατρέψει και την ελάχιστη εισφορά σε ένα μικρό θαύμα, χαρίζοντας ένα «χαμόγελο σε μια ψυχή», προσφέροντας έτσι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Μάρλο Ευριπίδου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Πάνος Ευριπίδου ευχαρίστησε τους ποδηλάτες και όλους όσοι βρεθήκαν εκεί ή συνεισέφεραν για να στηρίξουν την προσπάθειά.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".