Την Τζούλι Φίσερ προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν για τη θέση της νέας πρέσβεως των ΗΠΑ στην Κύπρο

Την Τζούλι Φίσερ προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν για τη θέση της νέας πρέσβεως των ΗΠΑ στην Κύπρο


Η Τζούλι Φίσερ με προϋπηρεσία στην Λευκορωσία φαίνεται να είναι η εκλεκτή της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη θέση της νέας πρέσβεως των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Ωστόσο, ο διορισμός της κ. Φίσερ θα πρέπει να επικυρωθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας κατόπιν της συνηθισμένης ακροαματικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η Τζούλι Φίσερ είναι διπλωμάτης καριέρας που υπηρετεί ως Ειδική Απεσταλμένη των ΗΠΑ για τη Λευκορωσία με έδρα το Βίλνιους της Λιθουανίας. Ο διορισμός της είχε επικυρωθεί το 2020 και σηματοδοτούσε την αναβάθμιση της διπλωματικής εκπροσώπησης της Ουάσινγκτον στην Λευκορωσία, καθώς οι ΗΠΑ είχαν να διορίσουν πρέσβη στη συγκεκριμένη χώρα από το 2008.

Επιπλέον, η κ. Φίσερ έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως αναπληρώτρια βοηθός υπουργός Εξωτερικών για τη Δυτική Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, ενώ έχει διατελέσει και αναπληρώτρια μόνιμη αντιπρόσωπος της αποστολής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".