Πενήντα τέσσερα Θερινά Δημόσια Σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 22 Ιουλίου

Πενήντα τέσσερα Θερινά Δημόσια Σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 22 Ιουλίου


Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος «Θερινά Δημόσια Σχολεία (ΘΔΣ)» από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022. Συνολικά θα λειτουργήσουν 54 ΘΔΣ.

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει πως στόχος των ΘΔΣ είναι η προσφορά ευκαιριών μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης, ιδιαίτερα σε παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Το ΥΠΠΑΝ, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες ανάγκες, έχει προβεί σε επέκταση του Προγράμματος των ΘΔΣ με την ένταξη στο θεσμό ακόμη πέντε σχολείων, όπως αναφέρεται. Συνολικά θα λειτουργήσουν 54 ΘΔΣ, εκ των οποίων 36 Δημοτικά και 18 Νηπιαγωγεία, καλύπτοντας και τις πέντε επαρχίες της Κύπρου και σε αυτά θα φοιτήσουν 4.500 παιδιά. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 7:45 έως 13:05 ή μέχρι τις 16:00, για όσους γονείς/κηδεμόνες έχουν ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα.

Το Πρόγραμμα των ΘΔΣ προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά. Οι γονείς/κηδεμόνες συνεισφέρουν οικονομικά μόνο για την κάλυψη του κόστους σίτισης των παιδιών που επέλεξαν να φοιτήσουν στην απογευματινή ζώνη των Σχολείων.

Για δεύτερη σχολική χρονιά, κατά τη λειτουργία των ΘΔΣ, θα συνεχιστεί η προσφορά του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και για τον σκοπό αυτό θα απασχοληθούν 25 εκπαιδευτικοί.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των ΘΔΣ, θα απασχοληθούν συνολικά 544 εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, ενώ για τις ανάγκες των παιδιών Ειδικής Εκπαίδευσης θα απασχοληθούν 56 ειδικοί/ές εκπαιδευτικοί, και αριθμός σχολικών βοηθών/συνοδών.

Πέραν των πιο πάνω, το ΥΠΠΑΝ έχει μεριμνήσει για την πιστή εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".