Δηλώσεις Νίκου Νικολαΐδη για τη Φοροδιαφυγή και Φοροαποφυγή


nikos-nikolaidis1. Η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή στην Κύπρο, αποτελεί μάστιγα που πλήττει την οικονομία μας και αποτελεί πρόκληση για τους νομοταγείς εργαζόμενους.

2. Υπάρχουν πολλές γνωστές/άγνωστες περιπτώσεις ατόμων με τεράστια εισοδήματα, αλλά και ομάδων ελεύθερων επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν με την ανοχή του κράτους. Ως αποτέλεσμα το κράτος έχει σημαντικότατες απώλειες εσόδων και καλούνται οι μισθοσυντήρητοι να επωμιστούν αυτές τις απώλειες.

3. Ως ΕΔΕΚ θα στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια για ενίσχυση νομοθετικά των δυνατοτήτων του κράτους για πάταξη της φοροδιαφυγής, συμπεριλαμβανομένου και ντου δικαιώματος (και της υποχρέωσης μπορεί να προστεθεί) του Υπουργού Οικονομικών να δημοσιοποιεί τα ονόματα προσώπων που οφείλουν φόρους στο κράτος.

4. Ωστόσο οφείλουμε να τονίσουμε την ανάγκη να αξιοποιήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους όλες τις υπάρχουσες σήμερα στην υφιστάμενη νομοθεσία πρόνοιες για πάταξη της φοροδιαφυγής. Η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή θα παταχθεί μόνο μέσα από την ανάλογη πολιτική αποφασιστικότητα και τεχνοκρατική αποτελεσματικότητα.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".