Εκδήλωση «Κύπρος in Action» για παιδιά ανά τον κόσμο


ActionAidΣτις μακρινές χώρες της Γκάνας, του Βιετνάμ και της Καμπότζης όπου είδαν από κοντά τη δράση και το έργο της ActionAid μετέφεραν το κοινό οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη και Παναγιώτης Μπουγιούρης και η εθελόντρια Μαριάννα Καπνού οι οποίοι συμμετείχαν στην βραδιά «Κύπρος in Action» που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή το Σωματείο «Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων της ActionAid» και η «ActionAid Ελλάς».

Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι «την εκδήλωση παρουσίασαν οι αγαπημένοι ηθοποιοί Χριστίνα Παυλίδου και Μαρίνος Χατζηβασιλείου, ενώ η Μαρία Πέτρου Πάτσαλου καλωσόρισε την Κύπρο στην οικογένεια της ‘ActionAid’».

Ο Γενικός Διευθυντής της «ActionAid» Ελλάς, Γεράσιμος Κουβαράς, μίλησε για την «ActionAid» και τη δράση της σε ολόκληρο τον κόσμο και την ευαισθησία που δείχνει το κυπριακό κοινό ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της «ActionAid».

Ο 14χρονος τενόρος Γιώργος Ιωάννου εντυπωσίασε ιδιαίτερα και οι «ΤΑΤ-ΤΝΑΒΑR ETHNIC GROUP» μαζί και η παιδική χορωδία «TΑT-TNABAR Extreme Voices» έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση.

Ο Μαρίνος Χατζηβασιλείου είπε ότι «είναι πολλά τα μηνύματα και τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν το βράδυ αυτό και εγώ κάνω αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου και είμαι κι εγώ ‘ActionAid’».

Η Χριστίνα Παυλίδου είπε ότι «οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύει η ‘ActionAid’ ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, χωρίς καθαρό νερό, αρκετό φαγητό και ηλεκτρικό, ωστόσο, όσο και όπου υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι δεν μπορεί παρά να υπάρχει κι ελπίδα σαν αυτή που ανάβει η ‘ActionAid’».

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης είπε ότι «η αγάπη δεν είναι μονοπώλιο, είναι για να τη μοιραζόμαστε απλόχερα εκεί, εδώ, παντού και το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού μας δίνει τη δυνατότητα να δείξουμε την αγάπη μας σε παιδιά και μεγάλους που ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σαν αυτές που είδα στην Γκάνα».

Η Ναταλία Δραγούμη είπε πως όταν στηρίζεις την «ActionAid», «νιώθεις γεμάτος» και μέσω αυτής της δραστηριότητάς μου, έμαθε και στα δικά μου παιδιά  «πώς ζουν παιδιά στην ηλικία τους πολύ μακριά από εμάς και πώς μπορούν να τα βοηθήσουν».

Η «ActionAid» ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1972 και άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1998. Στόχος της είναι να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν με λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα, να ονειρευτούν και να κατακτήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Σήμερα, δουλεύει μαζί με 25 εκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο καταπολεμώντας τη φτώχεια και την αδικία.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".