Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής


Τις εξελίξεις στην περιοχή με αιχμή τη Συρία και το Κυπριακό, ανασκόπησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σε συνάντηση που είχαν χθες στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ, στη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκαν οι αδελφικές σχέσεις των δύο λαών, της Κύπρου και της Παλαιστίνης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις θέσεις αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Παλαιστινιακό και επανέλαβε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε, επίσης, τις ανησυχίες του για την κατάσταση στην περιοχή μας και ειδικά στη Συρία και αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρει για αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων και στο ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως Προεδρία της ΕΕ προς την ίδια κατεύθυνση.

Τόσο ο Παλαιστίνιος ηγέτης όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασαν την ελπίδα για επιτυχή έκβαση της αποστολής του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα στη Συρία Lakhdar Brahimi, για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στο πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τον κ. Abbas για την κατάσταση στο Κυπριακό και για τη στασιμότητα που υπάρχει λόγω της στάσης του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Έρογλου και της Τουρκίας, καθώς επίσης και για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, όπως και για την ανάληψη από την Κυπριακή Δημοκρατία της Προεδρίας της ΕΕ.

Τέλος, υποσχέθηκε ότι και μετά το τέλος της θητείας του θα συνεχίσει να είναι σταθερός συμπαραστάτης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για δικαίωση.

Στη συνάντηση  έλαβαν μέρος η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".