Νορβηγικό στρατιωτικό αεροσκάφος με εκρηκτικά έμεινε για 8 μέρες στην Πάφο


Σε κατάσταση συναγερμού έθεσε τις αρχές ασφαλείας, Νορβηγικό πολεμικό αεροσκάφος, τύπου c130, το οποίο ζήτησε και έλαβε διπλωματική άδεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο Πάφου, στις 12 του μήνα, αλλάζοντας το αρχικό αίτημα για τις 11 του μήνα.

Στην τεράστια καμπίνα του, εκατοντάδες τόνοι εκρηκτικών υλικών και όπλα τα οποία προορίζονταν για το Αφγανιστάν, πιθανότατα για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. 

Η άρνηση του Ντουμπάι να του εκδώσει άδεια προσγείωσης, επέκτεινε την εδώ παραμονή του, μόλις όμως προσεγγίστηκε από τις αρχές του αεροδρομίου, προέκυψε πρόβλημα.

Μόλις προσγειώθηκε το φορτωμένο με εκρηκτικά C130, η έντονη μυρωδιά καυσίμων προκάλεσε πανικό στις αρχές του αεροδρομίου, και φόβο στο προσωπικό που βρισκόταν σε υπηρεσία.

Μη γνωρίζοντας και μη μπορώντας να διαπιστώσουν το περιεχόμενό του C130 λόγω της διπλωματικής άδειας, έστειλαν αμέσως σήμα στο αρχηγείο αστυνομίας, και από εκεί ήρθαν αμέσως ρητές οδηγίες στα μέλη του πληρώματος.

Αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έδωσαν οδηγίες για άμεση απομάκρυνση του C130 από το δίαυλο και στάθμευσή του σε χώρο απομόνωσης που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από το κτήριο του αεροδρομίου και χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις αεροπειρατείας ή άλλη έκτακτη ανάγκη.

Στο χώρο παρέμεινε μόνο το πλήρωμα του C130, και δυνάμεις ασφαλείας που ανέλαβαν τη φρούρησή του, πάντα υπό την ανησυχία που προκαλούσε η μυρωδιά καυσίμων, δίπλα από το τεραστίων διαστάσεων πολεμικό αεροσκάφος...

Μετά από οκτώ μέρες, δόθηκε η άδεια προσγείωσης από το Ντουμπάι, και το C130 αναχώρησε από το αεροδρόμιο Πάφου, με τελικό προορισμό τις εμπόλεμες ζώνες στο Αφγανιστάν.

Πηγή: Sigma live


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".