Διήμερη κράτηση 27χρονου που θεωρείται ύποπτος για πυρκαγιές στην Ορά


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα διήμερης κράτησης εναντίον 27χρονου από την Ορά για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση σε σχέση με πυρκαγιές που τέθηκαν σε διάφορες περιοχές της κοινότητας Οράς.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου «μεταξύ των ημερομηνιών 19 – 22 Σεπτεμβρίου 2012, τέθηκαν τέσσερις κακόβουλες πυρκαγιές στην ίδια περιοχή, στην αγροτική περιοχή Οράς. Και οι 4 πυρκαγιές, οι οποίες κατέκαυσαν συνολικά τρία δεκάρια γης από άγρια βλάστηση, θάμνους και πεύκα, κατασβέστηκαν από Πυροσβεστικό όχημα της κοινότητας Οράς προτού επεκταθούν».

Πρόσθεσε ότι «χθες 24 Σεπτεμβρίου γύρω στις 10.45 το πρωί εξερράγη νέα πυρκαγιά στην ίδια περιοχή. Τη φωτιά αντελήφθηκε πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στην περιοχή και κατασβέστηκε προτού επεκταθεί. Από το σημείο της φωτιάς θεάθηκε 27χρονος να εγκαταλείπει την περιοχή με μοτοσυκλέτα».

Ο 27χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση. Αρνείται τη διάπραξη των αδικημάτων και έχει προβεί σε κατάθεση στην Αστυνομία δίνοντας τους δικούς του ισχυρισμούς οι οποίοι και θα διερευνηθούν.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ακόμα ότι «σήμερα ο 27χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και εξασφαλίστηκε εναντίον του διάταγμα διήμερης προφυλάκισης. Πιστεύεται ότι το άτομο που ενέχεται στην διάπραξη και των πέντε αδικημάτων είναι το ίδιο, εφόσον αυτά έγιναν στην ίδια περιοχή και με τον ίδιο τρόπο δράσης», είπε.

Είπε επίσης ότι διερευνώνται τα κίνητρα τα οποία οδήγησαν τον ύποπτο να προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".