Skip to main content

Τρεις αστυνομικοί της Δημοκρατίας απήχθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις


katexomenaΣτα κρατητήρια του ψευδοκράτους βρίσκονται από το πρωί τρείς αστυνομικοί της τροχαίας Λευκωσίας, οι οποίοι συνελήφθηκαν παράνομα από Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης αυτοκινήτου με Τ/κ πινακίδες κυκλοφορίας.

Το γεγονός έχει προβληματίσει την αστυνομία και γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να αφεθούν ελεύθερα τα τρία μέλη της, να επιστραφεί στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ο εξοπλισμός τους, μεταξύ των οποίων τα υπηρεσιακά τους όπλα και οι ασυρμάτοι, καθώς και τα οχήματα, δήλωσε στη Λεμεσό ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι οι 3 αστυνομικοί δηλώνουν καλά στην υγεία τους.

 Ο κ.Αγγελίδης ανέφερε πως η παράνομη σύλληψη των μελών της τροχαίας σημειώθηκε γύρω στις 11:30, όταν περιπολικό, στο οποίο επέβαιναν δυο αστυνομικοί, καθώς και ένας μοτοσικλετιστής της τροχαίας, καταδίωκαν στην περιοχή Δαλίου, ημιφορτηγό με Τ/κ πινακίδες, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα όταν του έγινε σήμα να σταματήσει για έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το ημιφορτηγό εισήλθε στη νεκρή ζώνη και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων ανέκοψαν και συνέλαβαν τους τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον λεγόμενο αστυνομικό σταθμό της κατεχόμενης Λουρουτζίνας.

"Αμέσως μετά το συμβάν ενημερώθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας και συστάθηκε το κέντρο κρίσεως στο σταθμό της περιοχής, στο οποίο προΐσταται των ερευνών ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας και για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται αμέσως ο Αρχηγός Αστυνομίας και η ηγεσία της δύναμης", είπε ο Ανδρέας Αγγελίδης, προσθέτοντας πως ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, η ΕΦ και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ερωτηθείς κατά πόσο οι τρεις αστυνομικοί θα οδηγηθούν ενώπιον ψευδοδικαστηρίου, ο κ.Αγγελίδης είπε πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφόρηση, σημειώνοντας ότι "οι προσπάθειες που γίνονται από τις αρχές της Δημοκρατίας, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, είναι να απελευθερωθούν τα μέλη της αστυνομίας το συντομότερο δυνατό".


Αναζήτηση