Η οικονομική κρίση αποτελεί εμπόδιο για την ευημερία των παιδιών, δηλώνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας


Η παγκόσμια οικονομική κρίση αποτελεί εμπόδιο για την ευημερία των παιδιών, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε δεξίωση που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου και Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για το Παιδί (ENOC), ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν οι Ευρωπαίοι Επίτροποι για το Παιδί.

Το Συνέδριο διεξάγεται υπό τον τίτλο "Νεανική Παραβατικότητα: Δικαιοσύνη Φιλική προς τα Παιδιά-Δομές και Διαδικασίες για Πρόληψη και Παρέμβαση" και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος είπε ότι οι Επίτροποι για το Παιδί έχουν την πλήρη στήριξη του "για την ανθρωπιστική αποστολή που επιτελούν για το μέλλον της Ευρώπης", προσθέτοντας ότι "το μέλλον είναι τα παιδιά".

"Νόμιζα ότι τα παιδιά σήμερα θα είναι πολύ ευτυχισμένα αλλά δυστυχώς η παγκόσμια οικονομική κρίση αποτελεί εμπόδιο για την ευημερία τους", σημείωσε.

Ανέφερε ότι σε άλλα μέρη του κόσμου στην Ασία και Αφρική "τα παιδιά υποφέρουν, ακόμη και πεθαίνουν λόγω της φτώχειας" σημειώνοντας ότι η αλληλεγγύη όλων, πρέπει να είναι δεδομένη.

"Η στήριξη μου στην Επίτροπο για τα δικαιώματα του Παιδιού είναι φυσιολογική διότι εργάστηκα για πολλά χρόνια στον Οργανισμό Νεολαίας του κόμματος μου, όπου είχε ένα δυνατό τομέα από παιδιά κι έτσι εκπαιδεύθηκα για μια ζωή στον Οργανισμό με τα παιδιά", σημείωσε.

Οι ενήλικες που δεν αγαπούν τα παιδιά, συνέχισε, δεν αγαπούν την ίδια την ζωή.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφερόμενος στον χώρο, όπου πραγματοποιήθηκε η δεξίωση, στη νέα αίθουσα δεξιώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, είπε ότι αυτή οικοδομήθηκε για τις ανάγκες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος ευχήθηκε στους Επιτρόπους καλή διαμονή στο φιλόξενο νησί μας και κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.

Προσφωνώντας τον Πρόεδρο Χριστόφια, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά ανέφερε ότι τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου και Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για το Παιδί (ENOC) είναι μεγάλης σημασίας για την Κύπρο.

Όπως γνωρίζετε, σημείωσε, συνεχίζεται η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών μετά τις εισηγήσεις της Επιτρόπου, για την μεταρρύθμιση της εθνικής νομοθεσίας για την νεανική παραβατικότητα με στόχο την εναρμόνιση της με διεθνείς συμφωνίες.

Ευχαρίστησε τέλος, τον Πρόεδρο Χριστόφια για την φιλοξενία του στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς και τη στήριξη που δίνει το κράτος στις εργασίες της Επιτρόπου.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".