Αναστασιάδης: Υπόσχεται να κάνει το λαό περήφανο ξανά


layout anastasiadisΤις προκλήσεις να επανενώσει την Κύπρο και να οδηγήσει τη χώρα έξω από την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2013, όπως ανέφερε ο ίδιος, υποσχόμενος ότι θα κάνει ξανά περήφανο τον κυπριακό λαό.

Σε παρέμβαση του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι οι προκλήσεις για την ΕΕ και την Κύπρο "απαιτούν απαντήσεις, και για μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα η μόνη καθαρή απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη".

"Περισσότερη Ευρώπη για τα κοινά προβλήματα και περισσότερη Ευρώπη για τις προκλήσεις που κάθε χώρα αντιμετωπίζει ξεχωριστά. Περισσότερη Ευρώπη σημαίνει υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Περισσότερη Ευρώπη σημαίνει να έχουμε τη θέληση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με όραμα και με εποικοδομητικό και τολμηρό τρόπο, προς το συμφέρον της παρούσας και των μελλοντικών γενεών", είπε.

Ανέφερε ότι όραμα του είναι "μια Ευρωπαϊκή Πολιτική Ένωση, όπου η Ένωση και τα κράτη μέλη θα ασκούν περισσότερες εξουσίες συλλογικά", επισημαίνοντας ότι "η ΕΕ πρέπει στα χρόνια που ακολουθούν να μεταρρυθμιστεί ριζικά, εάν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις δομικές και δημογραφικές προκλήσεις, καθώς και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό".

"Είναι αναγκαίο με συγκεκριμένα μέτρα να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της ενιαίας αγοράς, να θέσουμε τέρμα στον εξτρεμισμό προσφέροντας πραγματικά οφέλη στους πολίτες μας", είπε.

Πρόσθεσε ότι "ως υποψήφιος Πρόεδρος στις εκλογές του Φεβρουαρίου 2013, αντιμετωπίζω δύο σημαντικές προκλήσεις, να επανενώσω τη χώρα μου και να οδηγήσω την Κύπρο στην έξοδο από την οικονομική κρίση και προς την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης και ανάπτυξης των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου".

"Και στις δύο προκλήσεις η απάντηση είναι πράγματι, επαναλαμβάνω, περισσότερη Ευρώπη. Για να επιτευχθεί αυτό είναι αναγκαίο να αλλάξουμε την κατεύθυνση προς την οποία η χώρα οδηγείται κατά τα τελευταία χρόνια. Οι προτεραιότητες μου είναι να δημιουργήσω νέες θέσεις εργασίας και να επαναφέρω την Κύπρο στην καρδιά της Ευρώπης. Το κυπριακό πρόβλημα, ένα καθ` εαυτόν ευρωπαϊκό πρόβλημα, βρίσκεται σε αδιέξοδο και χρειάζεται ένα νέο σχέδιο δράσης με περισσότερη εποικοδομητική ευρωπαϊκή συμβολή", είπε.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι "η Κύπρος χρειάζεται μια νέα κατεύθυνση στην εξωτερική πολιτική και χρειάζεται νέες επενδύσεις", προσθέτοντας ότι "η ανάπτυξη χρειάζεται επενδύσεις και οι επενδύσεις προϋποθέτουν μία Κυβέρνηση η οποία θα προσφέρει μία περισσότερο ευρωπαϊκή κατεύθυνση, κίνητρα, μακροοικονομική σταθερότητα και πορεία δράσης, διότι δεν είναι ούτε ηθικά σωστό αλλά ούτε και οικονομικά λογικό να συνεχίζουμε να δαπανούμε περισσότερα από όσα παράγουμε και να φορτώνουμε το βάρος αυτό στην επόμενη γενιά".

"Για να επιτευχθούν αυτά, η Κύπρος χρειάζεται έναν Πρόεδρο ο οποίος μπορεί να ενώνει δυνάμεις τόσο στην ΕΕ όσο και στην Κύπρο, χρειάζεται μιαν Κυβέρνηση εθνικής ενότητας η οποία θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Η Κύπρος χρειάζεται ηγεσία που θα παράγει έργο και θα συνενώσει τον λαό και τη βουλή. Η Κύπρος χρειάζεται έναν Πρόεδρο με ισχυρούς συμμάχους στην Ευρώπη και στον κόσμο", είπε.

Σημείωσε ότι "το 1974 η Κύπρος υπέστη μια μεγάλη καταστροφή, αλλά κατορθώσαμε να ορθοποδήσουμε με σκληρή δουλειά, ενότητα και αλληλεγγύη", προσθέτοντας ότι "η Κύπρος έχει αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για πρώτη φορά από τότε που έγινε κατορθωτή η ένταξή της στην ΕΕ".

"Πριν δέκα χρόνια αυτό ήταν μόνο ένα όραμα. Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα κάτω από την ηγεσία του ιδρυτή του κόμματός μας, Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος είχε καθορίσει την πορεία, κατηύθυνε τη διαδρομή και τελικά εξασφάλισε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Αυτή είναι η Κύπρος στην οποία πιστεύω. Μια Κύπρος που επιτυγχάνει", είπε.

Πρόσθεσε ότι "η υπόσχεσή μου προς τον λαό μας είναι ότι θα τον κάνω ξανά περήφανο και ότι θα προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στην επόμενη γενιά" και ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που "σε αυτόν τον αγώνα ο λαός της Κύπρου και εγώ θα έχουμε στο πλευρό μας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα". 


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".