Skip to main content

Στις 9 Δεκεμβρίου ο 3ος Quantum Nicosia Marathon


Nicosia MarathonΣτις 9 Δεκεμβρίου 2012 θα διεξαχθεί ο 3ος Quantum Nicosia Marathon όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή σε διάσκεψη Τύπου.

Φέτος θα διοργανωθούν πέντε αγωνίσματα: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος. 10 χιλιομέτρων, δρόμος της παρέας 5 χιλιομέτρων και δρόμος Unicef 1000 μέτρων. Επίσης πέρα από τα έπαθλα στους πρώτους νικητές θα δοθούν ειδικά έπαθλα τα οποία ενθαρρύνουν το «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλες τις ηλικίες και επίπεδα ειδικών ικανοτήτων.

Με κεντρικό σύνθημα «Νίκησε την Ιστορία σου», ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αθανάσιος Κτωρίδης, και μαραθωνοδρόμος Νάσος Κτωρίδης, αφιέρωσε το Μαραθώνιο Λευκωσίας στο «Μαραθώνιο στον οποίο εμείς ως Κύπριοι προσκαλούμαστε να διαβούμε με το κεφάλι αγέρωχα στα σύννεφα και τα πόδια γερά στο δρόμο.»

Βαρυσήμαντο πολιτιστικό γεγονός χαρακτήρισε ο κ. Κτωρίδης τη μεταφορά της φλόγας από τον Τύμβο του Μαραθώνα, για πρώτη φορά στην Κύπρο. Ακόμα μια καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγωνισμάτων πλην των 1000 μέτρων.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στον χαιρετισμό του επεσήμανε πως «αν ο αθλητισμός γενικότερα μπορεί να προσφέρει τόσο στα ζωή, τότε ο Quantum Nicosia Marathon είναι η ζωή! Για τους αθλητές, για τη Λευκωσίας και για τον κόσμο της».

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Quantum Nicosia Marathon Γιώργος Κίλλας ανέφερε ότι ήδη από το 2011, ο Μαραθώνιος Λευκωσίας συγκαταλέγεται ως επίσημο μέλος στο καλαντάρι της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) εντάσσοντας τη Λευκωσία στην οικογένεια των πόλεων που φιλοξενούν την σημαντική αυτή διοργάνωση. Είπε επίσης ότι φέτος τον ενδιαφέρον από ξένους δρομείς είναι αυξημένο.

Τις πέντε διαδρομές οι οποίες περιλαμβάνονται στα πλαίσια του Μαραθωνίου Λευκωσίας παρουσίασε ο Τεχνικός Διευθυντής του Μαραθωνίου Αθήνας Ευάγγελος Παπαποστόλου. Όπως αναφέρθηκε, οι διαδρομές προσφέρουν την δυνατότητα σε όλους να γευτούν τη χαρά της νίκης τρέχοντας ή περπατώντας.

Την Κυριακή, μέρα του Μαραθωνίου θα πραγματοποιηθεί το «Μεγάλο Πανηγύρι Νικητών» με πρωτότυπα παιχνίδια.

Στη διάσκεψη Τύπου απηύθυναν χαιρετισμός εκπρόσωποι του ΚΟΑ, του ΚΟΕΑΣ και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Quantum Nicosia Marathon διοργανώνεται από το Ίδρυμα «Αθανάσιος Κτωρίδης», τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσία και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και άλλους αθλητικούς, πολιτιστικούς και κοινωφελείς θεσμικούς υποστηρικτές.

Όλα τα έσοδα συμμετοχών στον Μαραθώνιο θα είναι συνεισφορές στο Ταμείο «Σεβαστοί μου Φίλοι» , ένα ειδικό σκοπό που το Ίδρυμα Αθανάσιος Κτωρίδης έθεσε προκειμένου να συνεισφέρει στις συνθήκες ευημερίας της Τρίτης Γενιάς.

Επίσης ο Quantum Nicosia Marathon στηρίζει τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή», τον «Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου», το Ινστιτούτο Νευρολογία και Γενετικής και τον Σύνδεσμο Καρδιοπαθών Κύπρου.


Αναζήτηση