Να μην θέτουμε τον λαό ενώπιον διλλημάτων ενόψει μνημονίου, δηλώνει ο Σ. Μαλάς


layout malasΔεν πρέπει να θέτουμε το λαό ενώπιον διλημμάτων και να του λέμε ότι επειδή έχουμε οικονομική κρίση θα πρέπει να υπογράψουμε το όποιο μνημόνιο, ανέφερε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς σε δηλώσεις του στη Λάρνακα, προσερχόμενος στην ετήσια συνεστίαση των μελών των Λαϊκών Οργανώσεων Λευκονοίκου.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Μαλάς είπε ότι φαίνεται, τουλάχιστον από δημοσιεύσεις, ότι υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τους όρους τους οποίους έχουν θέσει. Αν τα πράγματα είναι έτσι, ανέφερε, αυτό είναι θετική εξέλιξη γιατί η Τρόικα τουλάχιστον έχει αποδεχτεί κάποιους όρους και ευχήθηκε να δείξουν όλοι την απαραίτητη συναίνεση για να καταφέρουμε να έχουμε κι ένα μνημόνιο όσον αφορά τη χρηματοδότηση του κράτους, το οποίο να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Να έχει εκείνο το περιεχόμενο το οποίο θα μας δίνει τη δυνατότητα να ανακάμψουμε».

«Δεν πρέπει να θέτουμε το λαό ενώπιον διλημμάτων και να του λέμε ότι επειδή έχουμε οικονομική κρίση θα πρέπει να υπογράψουμε το όποιο μνημόνιο. Η υπογραφή του μνημονίου δεν είναι αυτοσκοπός. Ένα μνημόνιο έχει ουσία, έχει περιεχόμενο και αυτό το περιεχόμενο πρέπει να μας δίνει προοπτική για ανάκαμψη». Γι` αυτό, είπε, θεωρεί ότι εκείνοι που πιέζουν τον κόσμο, ειδικά την κυβέρνηση, και δίνουν την εντύπωση ότι αυτή η απόγνωση πρέπει να ισοδυναμεί με συνθηκολόγηση, δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στον Κύπριο πολίτη.  

Ο Σταύρος Μαλάς αναφέρθηκε στη συνέχεια στις επισκέψεις του στους προσφυγικούς συνοικισμούς, εκτιμώντας ότι  οι πρόσφυγες θέλουν να ακούσουν αισιοδοξία και μήνυμα προοπτικής σε ό,τι αφορά την επίλυση του κυπριακού. Επισκέπτεται, είπε, τους προσφυγικούς συνοικισμούς για να εξηγήσει πώς θα χειριστεί το κυπριακό πρόβλημα και να τους δώσει ελπίδα, «διότι το Κυπριακό δεν είναι μόνο πολιτικό πρόβλημα είναι και οικονομικό και αν θέλουμε όντως να βγάλουμε τη χώρα μας από την οικονομική κρίση πρέπει να έχουμε και στρατηγική για το κυπριακό».

Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Μαλάς είπε ότι αυτές καταγράφουν το αίσθημα που επικρατεί στην κοινωνία μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, προσθέτοντας ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο συσπείρωσης στο χώρο της αριστεράς και απ` ότι φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, όπως είπε,  η μόνη υποψηφιότητα που μπορεί να αντλήσει ακόμα περισσότερο κόσμο είναι η δική του. Πρόβλημα συσπείρωσης, ανέφερε, αντιμετωπίζουν κι άλλοι πολιτικοί χώροι όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, πράγμα που χαρακτήρισε φυσιολογικό 3 μήνες πριν τις εκλογές.

Υπάρχει κατέληξε, μια αβεβαιότητα, μια οικονομική κρίση και αυτή την αβεβαιότητα εισπράττει κατά κύριο λόγο η κυβέρνηση. 


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".