Skip to main content

Ν. Αναστασιάδης: Μεταξύ ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ υπήρξε ένας έντιμος διάλογος


layout anastasiadisΜεταξύ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ υπήρξε ένας έντιμος διάλογος που δεν τον διέκρινε το στοιχείο της συναλλαγής, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για τη Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας χθές βραδυ στην χοροεσπερίδα του παραρτήματος του ΔΗΣΥ Ηνωμένου Βασιλείου. Ούτε έχουμε μιλήσει για το διαμοιρασμό της εξουσίας, πρόσθεσε.

Εξυπακούεται οτι ένα κοινό πρόγραμμα θέλει και κοινή προσπάθεια και βεβαίως δεν θα κυβερνήσει το ένα κόμμα σε βάρος του άλλου ή σε βάρος τών άλλων, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης λέγοντας ότι η πρόθεση και των δύο ηγεσιών είναι να δουν πως θα σχηματίσουν κυβέρνηση  εθνικής σωτηρίας.

Δεν μετρούμε με τη στήριξη αλλάμε την αγάπη προς τον τόπο, γιατί οι επερχόμενες εκλογές δεν είναι εκλογές για τα κόμματα, αλλά  για τη Κύπρο, εκλογές που θέλουν αποφασιστικότητα και συγκροτημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος.

Αυτό που σήμερα απαιτείται, συνέχισε, είναι η ανασυγκρότηση, ο μετασχηματισμός του κράτους απο το πρωτόγονο του 1960 στο σύγχρονο, το ευρωπαικό του σήμερα.

Για το Κυπριακό, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε οτι το Εθνικό Συμβούλιο θα αναβαθμιστεί γιατί οι ώμοι κανενός δεν είναι ικανοί να σηκώσουν το βάρος μιας διαπραγμάτευσης  για την επίτευξη λύσης. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, ανέφερε.

Χρειάζονται, πρόσθεσε, στρατηγικές συμμαχίες και θα πρέπει να  αξιοποιήσουμε κατα το καλύτερο δυνατό τρόπο τις σχέσεις μας με το Ισραήλ, χωρίς να σημαίνει οτι θα πρέπει να έλθουμε σε σύγκρουση με φίλες χώρες όπως οι Αραβικές. Δεν πρέπει ακόμη να ζούμε στο κόσμο των αδεσμεύτων, σημείωσε, που έχει διαλυθεί.

Στη χοροεσπερίδα παρευρέθηκε και απηύθηνε χαιρετισμό η Υπουργός βορείου Ιρλανδίας, Τερέζα Βίλλιερς, η οποία αφού ανέφερε οτι έχουν συμπληρωθεί 14 χρόνια απο τότε που συμπαραστέκεται στο θέμα της Κύπρου, υπογράμμισε οτι η μη επίτευξη λύσης οφείλεται στη συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία. Ευχήθηκε δε στον Νίκο Αναστασιάδη καλή επιτυχία στις εκλογές.


Αναζήτηση